Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Την πυροβόλησαν στο κεφάλι την έβαλαν σε σάκο και την πέταξαν στο ποτάμι γιατί παντρεύτηκε αυτόν που αγαπούσε! Και έζησε!

- Η φρικιαστική ιστορία έρχεται στο φως και έγινε στο Πακιστάν μια εβδομάδα μετά τον λιθοβολισμό μέχρι θανάτου μιας εγκύου επειδή κι εκείνη παντρεύτηκε τον άνδρα που αγαπούσε!
- Η 20χρονη Σάμπα Κάϊζερ πυροβολήθηκε από τον πατέρα και τον αδερφό της και την πέταξαν σε ένα ποτάμι
- Όμως εκείνη ήταν ζωντανή και με την βοήθεια κατοίκων της περιοχής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο!


Άλλη μια απίστευτη ιστορία έρχεται στο φως με πρωταγωνίστρια μια νεαρή Πακιστανή η οποία επέζησε αφού πυροβολήθηκε και πετάχτηκε σε κανάλι από την οικογένειά της επειδή παντρεύτηκε τον άνδρα που αγαπούσε! 

Την υπόθεση ανακοίνωσε η αστυνομία, μία εβδομάδα μετά τον λιθοβολισμό μίας εγκύου, ένα "έγκλημα τιμής" --όπως αποκαλείται--που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

Η Σάμπα Κάιζερ, περίπου 20 ετών, πυροβολήθηκε από τον πατέρα, τον αδελφό και δύο άλλους συγγενείς της στη συνοικία Χαφιζαμπάντ της κεντρικής επαρχίας Παντζάμπ.
Click4More Τη λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου γιατί παντρεύτηκε αυτόν που αγαπούσε Στη συνέχεια, την έβαλαν μέσα σε ένα σάκο και την πέταξαν σε κανάλι θεωρώντας ότι είναι νεκρή, αλλά εκείνη επέζησε και με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής κατάφερε να φθάσει σε νοσοκομείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Η οικογένειά της είχε εξοργιστεί μαζί της γιατί η Σάμπα παντρεύτηκε τον άνδρα που αγαπούσε, τον Μοχάμεντ Κάιζερ, σε δικαστήριο αυτή την εβδομάδα χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα και των αδελφών της.

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Μία από τις σφαίρες διαπέρασε το πρόσωπό της κι άλλη μία την έπληξε στο χέρι.

Η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα της Μακσούντ Άχμεντ και τον αδελφό της Ισχφάκ Μακσούντ κι αναζητεί άλλους δύο υπόπτους.

Το περιστατικό σημειώνεται σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον λιθοβολισμό μέχρι θανάτου μίας 25χρονης εγκύου από συγγενείς της επειδή παντρεύτηκε τον άνδρα της επιλογής της, παρά την επιθυμία της οικογένειάς της να παντρευτεί έναν ξάδελφό της. Ο λιθοβολισμός προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή για τα "εγκλήματα τιμής".

Οι οικογένειες στην βαθιά συντηρητική ισλαμική κοινωνία το θεωρούν προσβολή αν οι κόρες τους παντρευτούν έναν άνδρα της επιλογής τους.

Εκτιμάται ότι 1.500 γυναίκες σκοτώνονται κάθε χρόνο σε "εγκλήματα τιμής", σύμφωνα με την οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Aurat Foundation.

Στις περιπτώσεις αυτές οι ύποπτοι συχνά δεν τιμωρούνται εκμεταλλευόμενοι, σύμφωνα με δικηγόρους, "παράθυρα" παρωχημένων και πολύπλοκων νόμων που επιτρέπουν στις οικογένειες να συγχωρούν τους δολοφόνους.

Πηγή: newsit.gr
Categories: