Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Το τέρας της Ν. Υόρκης σκορπά τον τρόμο!

Τριγύριζε τις νύχτες στους δρόμους της Νέας Υόρκης σπέρνοντας τον τρόμο, αν και ποτέ δεν είχε επιτεθεί σε άνθρωπο. Η σκιά του και ο ήχος της φωνής του ήταν αρκετά για να πανικοβάλλουν ακόμα και τους πιο «γενναίους». Οι κλήσεις στην αστυνομία ήταν δεκάδες και το «φοβερό τέρας» αποδείχτηκε τρομερό, μόνον όμως για ποντικούς και αρουραίους που υπάρχουν στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.



Τέλος στους φόβους των κατοίκων έβαλαν ειδικοί, που εξήγησαν εξετάζοντας βίντεο και υλικό από κάμερες ασφαλείας ότι πρόκειται απλώς για fisher, ένα είδος μεγαλόσωμου ζώου που είναι «συγγενής» με τα ρακούν και τις νυφίτσες. Εχει κοντά πόδια, μικρά αυτιά και φουντωτή ουρά, και «ψαρεύει» την τροφή του στους πληθυσμούς των ποντικών, των αρουραίων και των σκίουρων.

Έχει την ικανότητα να αναρριχάται στα δέντρα, ενώ έχουν καταγραφεί επιθέσεις του ακόμα και σε ταράνδους. Για τους ανθρώπους δεν είναι καθόλου επικίνδυνο, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τις οικόσιτες γάτες και τα σκυλιά. Πάντως για τη Νέα Υόρκη το fisher μπορεί να αποδειχτεί ευεργέτης, καθώς υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού των τρωκτικών.



Ο πρώτος που εντόπισε το ζώο, τον Απρίλιο, ήταν ο αστυνομικός Ντέρεκ Λέναρτ, ο οποίος κατάφερε να το απαθανατίσει την ώρα που έτρεχε. Και άλλοι κάτοικοι στην περιοχή Morris Heights του Μπρονξ το φωτογράφησαν εκ του μακρόθεν, καθώς το εντόπισαν σε σκουπιδοτενεκέδες και κοντά σε υπονόμους.

Πηγή: madata.gr
Categories: