Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ιατροδικαστική έκθεση: Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης πέθανε μέσα σε πέντε λεπτά από ακατάσχετη αιμορραγία

Το μοιραίο κόψιμο στο δεξί καρπό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ταιριάζει με τις διαστάσεις της λάμας του αναδιπλούμενου σουγιά, που βρέθηκε δίπλα του, όπως αναφέρουν πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ...


Στην ιατροδικαστική έκθεση καταγράφεται εύρημα και δεύτερης μικρότερης αμυχής, «δοκιμαστικής» όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σε κοντινό σημείο από το μοιραίο βαθύ πλήγμα, δείγμα της ενστικτώδους αντίδρασης επιβίωσης του ατόμου. Αυτή η διαπίστωση, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αναδεικνύει με δυσάρεστο τρόπο την αποφασιστικότητα του 20χρονου σπουδαστή να προβεί στο απονενοημένο διάβημά του, παρά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθειά του.

Ιατροδικαστική έκθεση: Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης πέθανε μέσα σε πέντε λεπτά από ακατάσχετη αιμορραγία

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, έχασε τη ζωή του, το πολύ σε 5 λεπτά, από την ακατάσχετη αιμορραγία, που προκάλεσε το κόψιμο της φλέβας του, ενώ δεν αποκλείεται να περπάτησε λίγα μέτρα έως ότου πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος. Οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, υποστηρίζουν πως αυτή η αποφασιστικότητα του Βαγγέλη να θέσει τέλος στη ζωή του, είναι δείγμα υψηλής πίεσης, ψυχολογικής φόρτισης και αυτοτιμωρίας. Το «διπλό» κόψιμο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, αποκλείει και τις όποιες μικρές πιθανότητες εγκληματικής ενέργειας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν είναι ακόμη δυνατή η λήψη κατάθεσης από την άτυχη μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τις αστυνομικές έρευνες, ανασύροντας από τη μνήμη της λεπτομέρειες της τελευταίας τηλεφωνικής συνομιλίας με τον γιο της. Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώνεται πως οι τηλεφωνικές κλήσεις του Βαγγέλη Γιακουμάκη, προς συγγενικά του πρόσωπα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχαν πυκνώσει σε συχνότητα και διάρκεια, άλλο ένα δείγμα της ψυχολογικής φόρτισής του, προερχόμενης από ακαθόριστους ακόμη παράγοντες.

Η ταχύτητα με την οποία έδρασε η οικογένεια για να εντοπίσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, και η άμεση δήλωση εξαφάνισής του, σύμφωνα με αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση, είναι δείγμα πως κάποιοι είχαν «διαγνώσει» τον σοβαρό προβληματισμό του 20χρονου σπουδαστή για θέματα που τον απασχολούσαν έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών δεν φαίνεται να εντοπίζονται ίχνη γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων πάνω στον μοιραίο σουγιά, ενώ τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται τις επόμενες μέρες. Η ανυπαρξία εργαστηριακών αποτελεσμάτων, η έλλειψη σημειώματος από τον Βαγγέλη, έχει κάνει τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Δημήτρη Μπούκα να αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και αυτό της εγκληματικής ενέργειας.


imerisia.gr
Categories: