Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Στην Κόνιτσα η λύση του μυστηρίου – Το σημείωμα που έφτασε στην Νικολούλη

Η εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, Φως στο Τούνελ, την Παρασκευή 13 Μαρτίου αναφέρθηκε ξανά στην εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, που αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου από τα Ιωάννινα. Μια νέα σοβαρή μαρτυρία ακούστηκε στην τελευταία εκπομπή και σόκαρε.


Ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής γνώριζε τα ακραία περιστατικά που συνέβαιναν κι έψαχνε γεμάτος αγωνία τρόπους για να τα αντιμετωπίσει.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, τον Απρίλιο του 2014, επικοινώνησε με μία συμβουλευτική τηλεφωνική υπηρεσία υποστήριξης για γονείς και εφήβους. Ανέφερε πως διηύθυνε την Γαλακτοκομική Σχολή που φιλοξενούσε παιδιά από όλη την Ελλάδα και διέθετε οικοτροφείο. Ζήτησε τη συμβουλή ειδικών γιατί όπως είπε στη Σχολή εργάζονταν ως επί το πλείστον γεωπόνοι και όχι κατηρτισμένοι εκπαιδευτικοί. Μια ομάδα τεσσάρων φοιτητών από την Κρήτη που είχαν μεγαλώσει στα βουνά και ήξεραν από όπλα όπως είπε χαρακτηριστικά, φερόταν βίαια σε ένα φοιτητή. Οι σύμβουλοι τον προέτρεψαν να μιλήσει στους γονείς τους για ενημέρωση και να τους ξανακαλέσει.

Εκείνος ένιωσε πως δεν κατάλαβαν πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση που αντιμετώπιζε και δεν ξανακάλεσε στην συγκεκριμένη υπηρεσία.

Μετά στο σάλο που ξέσπασε με την εξαφάνιση του παιδιού, η υπεύθυνη της υπηρεσίας ενημέρωσε την Αστυνομία.

Ο ίδιος είχε επιχειρήσει και πριν από μήνες να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους ιθύνοντες του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού . Με σχετική επιστολή του είχε προειδοποιήσει για πιθανές σοβαρές καταστάσεις μέσα στη Σχολή με νομικές προεκτάσεις. Είχε αναφερθεί στην έλλειψη προσωπικού αλλά και στο γεγονός ότι το οικοτροφείο φιλοξενούσε αγόρια και κορίτσια, ανήλικους και ενήλικους.

Ωστόσο κανείς δεν αντέδρασε οργανωμένα για να προλάβει τα χειρότερα που σήμερα οι ιθύνοντες της Σχολής επιχειρούν να καλύψουν…

Εντούτοις, η Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή της αναφέρθηκε σε ένα σημείωμα που κάποιοι άφησαν και ανέφεραν ότι εάν θέλουν να μάθουν περισσότερα για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, να ερευνήσουν στην Κόνιτσα.

Η ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ο ντέτεκτιβ που ερευνά την υπόθεση έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνες προκειμένου να βρεθούν στην λύση του μυστηρίου.

Τέλος να αναφέρουμε, πως  ένας συμφοιτητής του Βαγγέλη αποκάλυψε νέα στοιχεία για την υπόθεση του 20χρονου και αποκαλύπτει ποιος ήταν ο Κρητικός που του έκανε άγρια επίθεση λίγο πριν την εξαφάνιση…

neotera.gr
Categories: