Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΣΟΚ: «Ο Τάκης άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει, αλλά κάποιος…»

Ένας ακόμη κάτοικος της περιοχής του Εμπορείου, μετέφερε τα όσα είδε και άκουσε εκείνη τη μοιραία νύχτα του Αυγούστου που χάθηκε ο Τάκης Βαζακόπουλος. Σύμφωνα με την μαρτυρία του, που ακούστηκε στη εκπομπή «Φως στο τούνελ», ο 20χρονος βρισκόταν με φίλους σε ένα σπίτι και αργά το βράδυ η παρέα βγήκε στο δρόμο καυγαδίζοντας. 


Ο Τάκης άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει αλλά κάποιος από την παρέα του πέταξε πιθανότατα ένα σίδερο στο κεφάλι κι εκείνος σωριάστηκε στο έδαφος. Γρήγορα τον έβαλαν μέσα σε ένα πράσινο αυτοκίνητο και έφυγαν από το σημείο. Το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε προς την χωματερή, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε στο δρόμο που οδηγεί προς τα Φηρά ή προς την Οία.

Στις 6 Φεβρουαρίου, είχε σοκάρει μία άλλη παρόμοια μαρτυρία που αναφερόταν στην ίδια περιοχή και στον καυγά ανάμεσα στην παρέα. Και αυτός ο μάρτυρας είχε πει πως είχε δει τον Τάκη να τρέχει και μετά άκουσε τις κραυγές του… Ο ήχος από το δυνατό μαρσάρισμα ενός αυτοκινήτου που απομακρύνθηκε, ολοκλήρωσε το σκηνικό του τρόμου.

Για τον συγκεκριμένο ο Βούλγαρος που αρχικά είχε ομολογήσει τη δολοφονία, είχε πει στις Αρχές ότι τον βοήθησε να ξεφορτωθεί το πτώμα του άτυχου νέου. Μετά όμως ανακάλεσε. Όπως είπε στην εκπομπή, έχει ξεκόψει εδώ και καιρό απ’ αυτήν την ομάδα. Την ώρα όμως που τα έλεγε αυτά, ήταν μαζί τους σε γήπεδο του νησιού. Υποστήριξε πως αν ήξερε κάτι για την υπόθεση θα το έλεγε.


«Θύμα βίας και το δικό μας παιδί»

Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς που ανεβαίνει η οικογένεια του αγνοούμενου Τάκη Βαζακόπουλου. Η θεία του Αργυρώ Γεωργίου παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Όπως και ο αγνοούμενος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής, έτσι και το δικό τους παιδί είχε πέσει θύμα βίας μιας παρέας σε μια κλειστή κοινωνία. Κλαίγοντας εκλιπαρεί για μια ακόμα φορά να ανοίξουν επιτέλους οι «φίλοι» τα στόματα τους και να πουν που βρίσκεται το παιδί τους. Τα λόγια της προκαλούν ρίγη συγκίνησης. «Είναι πολύ αυτό που ζητάμε σε σχέση με αυτό που μας έκαναν; Ζητάω πολλά; Ας μας πουν που το έχουν έστω και νεκρό…»

Αμοιβή σε όποιον μιλήσει

Ο Δήμαρχος Σαντορίνης κ. Νίκος Ζώρζος, μίλησε στο «Τούνελ» για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος προκειμένου να βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Στόχος είναι να συγκεντρωθεί από δωρητές το ποσό των 8.000 ευρώ προκειμένου να δοθεί σαν αμοιβή σε όποιον δώσει μία αξιόπιστη πληροφορία για το που βρίσκεται το πτώμα του άτυχου Τάκη Βαζακόπουλου. Απηύθυνε έκκληση σε όσους θέλουν να ενισχύσουν αυτήν την πρωτοβουλία, να επικοινωνήσουν μαζί του.

karfitsa.gr
Categories: