Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Στρατιά σκελετών κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου

Περίπου 3.000 ανθρώπινοι σκελετοί ανακαλύφθηκαν κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου, με τους αρχαιολόγους να εκτιμούν ότι βρίσκονται εκεί ότι έχουν θαφτεί από το 1569 έως 1738 (Pics)


Τους σκελετούς 3.000 ανθρώπων εντόπισαν αρχαιολόγοι κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, οι νεκροί είναι θύματα του μαύρου θανάτου, δηλαδή την πανώλη, που είχε πλήξει την περιοχή από το 1569 έως το 1738.

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Λονδίνου έχει αναλάβει την εκσκαφή με τις εργασίες να καλύπτουν μια ογκώδη έκταση τους λονδρέζικους δρόμους, με αποτέλεσμα να κοπεί η πόλη στα δυο. Όπως αναφέρεται μια ομάδα 60 αρχαιολόγων έχει αναλάβει την εκσκαφή και την μεταφορά των σκελετών στα ειδικά εργαστήρια.


Σύμφωνα με τους ιστορικούς, η τοποθεσία ήταν νεκροταφείο στο παρελθόν, δικαιολογώντας τον αριθμό, αλλά και το γεγονός ότι ήταν όλοι συγκεντρωμένοι εκεί.


"Αυτή η εκσκαφή αποτελεί μια σημαντική αφορμή για να μελετήσουμε τις ζωές και τους θανάτους του 16ου και του 17ου αιώνα" αναφέρει ο Jay Carver, επικεφαλής της ανασκαφής.


"Το νεκροταφείο Bedlam αποτελούσε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορία του Λονδίνου, συμπεριλαμβανομένου τη μετάβαση από την εποχή του βασιλιά Tudor στη σύγχρονη μορφή του Λονδίνου. Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ένα τόσο μεγάλο νεκροταφείο".


news247.gr
Categories: