Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Τρεις τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Ζυρίχη - Αθήνα

Οι ισχυρές αναταράξεις στις οποίες έπεσε αεροσκάφος της Aegean Airlines, προκάλεσαν τον τραυματισμό δύο επιβατών και μίας αεροσυνοδού. Στο αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση 829 της Aegean, από Ζυρίχη προς Αθήνα επέβαιναν 74 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα.


Τελικά, η πτήση προσγειώθηκε κανονικά στις 14.37, στην Αθήνα και στους τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για πληρέστερο προληπτικό έλεγχο της υγείας τους.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αegean το περιστατικό συνέβη όταν το αεροσκάφος βρισκόταν σταθερά στα 35.000 πόδια στην περιοχή του Σπλίτ στην Κροατία. Κατά την διάρκεια του σερβιρίσματος του φαγητού υπέπεσε σε αιφνίδιες ισχυρές αναταράξεις σε καθαρό ουρανό, χωρίς προειδοποίηση, για περίπου 5- 7 δευτερόλεπτα.

Ο κυβερνήτης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, άλλαξε το ύψος πτήσης λίγα λεπτά πριν από το συμβάν και από τα 37.000 κατέβηκε στα 35.000 πόδια, λόγω ελαφρών αναταράξεων στο ύψος αυτό, ακολουθώντας τις οδηγίες του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Ζάγκρεμπ και βασιζόμενος στις αναφορές άλλων αεροσκαφών που πετούσαν στην περιοχή για την αποφυγή αναταράξεων.

«Ο κυβερνήτης έκανε αναφορά του συμβάντος στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για ενημέρωση προς τα άλλα αεροσκάφη της περιοχής και αφού διαβεβαιώθηκε ότι δεν επιβαλλόταν άμεση προσγείωση, συνέχισε την πτήση για την Αθήνα, χωρίς προβλήματα, όπου ενημέρωσε την εταιρία για παροχή ιατρικής βοήθειας και ασθενοφόρου μετά την προσγείωση», καταλήγει η ανακοίνωση της Aegean.

www.newsbomb.gr
Categories: