Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Τι θα ρωτήσει η ΕΛ.ΑΣ. την οικογένεια του Βαγγέλη


Τι ερωτήσεις περιλαμβάνει το ειδικό ερωτηματολόγιο που έχει φτιάξει η ΕΛ.ΑΣ. Τι έδειξαν οι εξετάσεις για το DNA.

1.Είχε ο Βαγγέλης κάποια πρόσφατη ερωτική απογοήτευση ή σχέση που τον φόρτιζε ψυχολογικά;

2. Αισθανόταν πιεσμένος από την συμπεριφορά συμφοιτητών, απέναντί του;

3.Τον προβλημάτιζε κάτι σχετικά με τα μαθήματά και την φοίτηση στη σχολή;

4.Σας εκμυστηρεύτηκε κάποιο θέμα που τον απασχολούσε έντονα;

5.Στις συνομιλίες (μητέρα και αδερφή) που είχατε μαζί του την προηγούμενη μέρα σας είπε κάτι το οποίο σήμερα έχει σημασία και σχετίζεται με προηγούμενα ερωτήματα;

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα των ερωτημάτων που συμπεριλαμβάνονται στο ειδικό «ερωτηματολόγιο», το οποίο έχουν γράψει αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αναζητώντας απαντήσεις από τα μέλη της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, τη μητέρα, τον πατέρα, την αδερφή και τον μικρότερο αδερφό του.

Κατά παραγγελία εξέταση

Το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, επισυνάπτεται στο έγγραφο, που έστειλαν χθες στους συναδέλφους τους στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, για την κατά παραγγελία εξέταση των μελών της οικογένειας. Ευελπιστούν μέσα από τις απαντήσεις που θα λάβουν, να βοηθηθούν στις εξελισσόμενες έρευνες αναφορικά με το κίνητρο και την αφορμή, που οδήγησαν τον Βαγγέλη στη μοιραία απόφαση. Γνωρίζουν ότι ο άτυχος σπουδαστής, το προηγούμενο απόγευμα μιας ημέρας πριν την εξαφάνισή του, είχε μιλήσει με τη μητέρα του για περίπου 20 λεπτά και με την αδερφή του για 12,5 λεπτά της ώρας. Οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση θέλουν να διαπιστώσουν αν ο Βαγγέλης σε αυτές τις συνομιλίες είχε εκμυστηρευτεί κάτι που δίνει απάντηση σε κάποιες από τις ερωτήσεις τους. Θέλουν να δουν ποια θέματα συζητήθηκαν, σε ποιο βαθμό και ένταση.

Ο χρόνος για την κατάθεση των μελών της οικογένειας θα εξαρτηθεί από τους ίδιους, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, χωρίς να αποκλείεται αυτό να γίνει και σήμερα.

Σουγιάς χωρίς DNA

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η εξερεύνηση και οι ειδικές εξετάσεις στελεχών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ., πάνω στον μοιραίο αναδιπλούμενο σουγιά, που χρησιμοποίησε ο Βαγγέλης για να προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Το πόρισμα συμπεριλαμβάνεται σε έκθεση που σήμερα αναμένεται να φθάσει στα χέρια των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., πάνω στον μοιραίο σουγιά δεν υπάρχει ανιχνεύσιμο αξιόπιστο δείγμα γενετικού υλικού. Υπάρχουν κάποια «υπολείμματα» σε λανθάνουσα μορφή, που δεν είναι ικανά να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσοστό ταυτοποίησης. Ουσιαστικά πάνω στον αναδιπλούμενο σουγιά δεν ανιχνεύεται DNA, ούτε ακόμη και του Βαγγέλη, που φαίνεται να τον χρησιμοποίησε με μοιραίο τρόπο. Σημειώνεται ότι στο σουγιά δεν είχε εντοπιστεί ούτε αποτύπωμα. Από την εξερεύνηση και των υπολοίπων στοιχείων όπως ρούχων και μέρος εδάφους, δεν υπάρχει θεαματικό εύρημα και σε κάποιες περιπτώσεις ούτε καν απλές επιβεβαιώσεις.

«Οι 37 ημέρες μέχρι τον εντοπισμό του, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, δεν ήταν ‘σύμμαχος’ στην εξερεύνηση. Τα περισσότερα στοιχεία (DNA και αποτυπώματα) εξαφανίστηκαν και άλλα αλλοιώθηκαν σε σημαντικό βαθμό» αναφέρουν στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Στο μεταξύ και ο καθηγητής ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης αναμένει ακόμη τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων από τα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων προκειμένου να ολοκληρώσει την ιατροδικαστική έκθεση. Προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο, που να αλλάζει τη διαπίστωση της αυτοχειρίας, όπως αρχικά έχει εκτιμηθεί.


thetoc.gr
Categories: