Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Στον εισαγγελέα για το «κρυμμένο» πόρισμα του Βαγγέλη

Περίεργη,πολύ περίεργη είναι η καθυστέρηση στις έρευνες για τον τραγικό θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Γιάννενα. Αντί των 5 ημέρων ,μέσα στις οποίες το πόρισμα του πραγματογνώμονα καθηγητή Θόδωρου Βουγιουκλάκη θα δινόταν στη δημοσιότητα και στις επόμενες ώρες θα ολοκληρώνονταν και οι λοιπές «ειδικές εξετάσεις» συμπληρώθηκαν ήδη 35 ημέρες μ,ε απόλυτο σκοτάδι.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας το πόρισμα έχει διαβιβασθεί ήδη στην Ασφάλεια Ιωαννίνων ,αλλά η Αστυνομία αρνήθηκε να το δώσει στην οικογένεια Γιακουμάκη με το επιχείρημα ότι μέσα απο αυτό θα διέρρεαν…προσωπικά δεδομένα άλλων.

Η οικογένεια προσέφυγε στον Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων,ο οποίος έπραξε το αυτονόητο. Έδωσε εντολή να δοθεί το πόρισμα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας παρά την εντολή του εισαγγελέα μέχρι και το βράδυ της 20ης Απριλίου το πόρισμα ΔΕΝ είχε δοθεί στην οικογένεια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες καταβάλλεται προσπάθεια προς δυο κατευθύνσεις:

1.Να προχωρήσουν αιφνιδιαστικά οι έρευνες της Αστυνομίας χωρίς διαρροές και στην προοπτική αυτή είναι απόλυτα σύμφωνη και η οικογένεια του τραγικού θύματος.

2.καταβάλλεται προσπάθεια να μην διαρρεύσει στη δημοσιότητα το πόρισμα γιατί περιέχει στοιχεία των οποίων η δημοσιοποίηση θα βάλει στο στόχαστρο πολλούς που εμπλέκονται στο θάνατο του παιδιού,ο οποίος αρχικά εμφανίστηκε ως καραμπινάτη αυτοκτονία.

Μετά τις πρώτες έρευνες η καραμπινάτη αυτοκτονία εμφανίστηκε ως πιθανή αυτοκτονία «διότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για δολοφονία».

Όμως ,όπως είπε απο την πλευρά του ο καθηγητής Βουγιουκλάκης στοιχεία που να πιστοποιούν με αποδείξεις αυτοκτονία δεν βρέθηκαν γιατί είχε περάσει καιρός και το σώμα είχε υποστεί καίριες αλλοιώσεις,παράλληλα με απώλειες τμημάτων του σώματος του Βαγγέλη. Ακριβώς ,επειδή παραμένει ορθάνοιχτη η πιθανότητα της δολοφονίας και της σκηνοθετημένης αυτοκτονίας,ο φάκελος και το πόρισμα διαβιβάστηκαν στην Ασφάλεια για μυστικές και αιφνιδιαστικές έρευνες…

«Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές και αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών τους «αρκέστηκε να μας πει ο Τάκης Μπούκας, συνήγορος της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη.


Του Γιάννη Ντάσκα

gorganews.gr
Categories: