Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

«Σήμερα θα μιλήσω για όλα!»

Ο,τι πραγματικά συνέβη στον Βαγγέλη Γιακουμάκη θα αποκαλυφθεί σήμερα, διά στόματος του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, που έχει στα χέρια του όλα τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. «Την Τετάρτη θα μιλήσω για όλα, όταν θα είναι έτοιμα τα αποτελέσματα και θα σταλούν αρμοδίως» λέει στην «Espresso» ο κ. Βουγιουκλάκης και αρνείται να σχολιάσει τις φήμες, επισημαίνοντας ότι «καθένας γράφει και λέει ό,τι θέλει».Ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης


Ο ιατροδικαστής δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει την κάθε φήμη που βγαίνει κατά καιρούς από δήθεν «ειδήμονες», με αφορμή πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Βαγγέλης είχε δύο τομές στον δεξί καρπό του κι ότι, αν διαπιστωθεί ότι είναι μεταθανάτιες, μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. 

Τα αποτελέσματα

Ολο αυτό το διάστημα έχουν λεχθεί και γραφτεί πολλά για τις συνθήκες υπό τις οποίες «αυτοκτόνησε» ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου, για να βρεθεί το πτώμα του 37 μέρες αργότερα. 

Η έκδοση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, τα οποία θα αποσταλούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, όπου ήδη βρίσκεται από χθες το επίσημο πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., θα βάλει τέλος στη φημολογία. Στη συνέχεια όλος ο φάκελος θα αποσταλεί στον εισαγγελέα και θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Το πόρισμα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια που παραδόθηκε στην Ασφάλεια Ιωαννίνων δείχνει ότι στην μπλούζα, στο παντελόνι και το κομποσκοίνι που φορούσε στο αριστερό χέρι του ο Βαγγέλης εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα αίματος. Ομως το DNA ανήκει μόνο στο αδικοχαμένο παλικάρι. Το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του 20χρονουΣτο μαχαίρι και στα κλειδιά του δεν κατέστη δυνατή η εξαγωγή αξιοποιήσιμου γενετικού υλικού, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τις 37 ημέρες που το πτώμα κειτόταν στην ύπαιθρο, ενώ κάτω από τα νύχια του βρέθηκε μόνο το δικό του γενετικό υλικό, κάτι που αποδεικνύει ότι δεν προηγήθηκε πάλη. 

Μάλιστα ελήφθη και δείγμα από το χώμα όπου βρισκόταν το σώμα του 20χρονου προκειμένου να διαπιστωθεί αν τυχόν το πτώμα μεταφέρθηκε στο σημείο, όμως δεν βρέθηκε DNA λόγω της λάσπης. Στο μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία Γιακουμάκη, κλήθηκε για κατάθεση στις αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της παράλληλης δικογραφίας που αφορά καθαρά τα περιστατικά bullying στη Γαλακτοκομική Σχολή σε βάρος του άτυχου σπουδαστή. Κάποια από αυτά είχε αναφέρει στη μητέρα του ο 20χρονος και για άλλα έμαθε από άλλους σπουδαστές κατά τη διάρκεια της εξαφάνισής του. 

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνου Κώστα Λαγουδάκη, ουσιαστικά η μητέρα επιβεβαίωσε την πρώτη και δεύτερη κατάθεση που είχε δώσει στα Ιωάννινα. Στα Ιωάννινα, πάντως, έχει προκύψει διχογνωμία μεταξύ εισαγγελέα και Αστυνομίας σχετικά με τον τρόπο χειρισμού της πολύκροτης υπόθεσης, με τον εισαγγελέα να δίνει εντολή να επιστρέψει από το Ρέθυμνο το ειδικό ερωτηματολόγιο που απευθυνόταν στην οικογένεια Γιακουμάκη, καθώς επιθυμεί οι συγγενείς να καταθέσουν τελευταίοι από όλους. 

Επιστολή από τους φίλους του

Συγκλονισμένοι από τον θάνατο του φίλου και συμμαθητή τους και μην μπορώντας ακόμα να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς έφταιξε και χάθηκε, οι απόφοιτοι του 3ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου (2012-13) είπαν το δικό τους «αντίο», μέσω επιστολής, στον Βαγγέλη Γιακουμάκη. «Αυτοκτόνησε; Τον “αυτοκτόνησαν”; Τον σκότωσαν; Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε και ποια είναι αλήθεια. Σίγουρα, όμως, κάποιος τον έσπρωξε προς αυτόν τον δρόμο» σημειώνουν χαρακτηριστικά και εύχονται ο άτυχος 20χρονος να είναι το τελευταίο θύμα, ο επίλογος σε αυτή την παράνοια.

Στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Εμείς, οι συμμαθητές του Βαγγέλη, όσοι ζήσαμε μαζί του στα θρανία της μαθητικής ανεμελιάς, που μας αγάπησε και τον αγαπήσαμε στην αθώα μας εφηβεία, πριν αποκτήσει την τραγική “διασημότητα” σε όλη τη χώρα και που καλύτερα βέβαια να μη γινόταν ποτέ, θέλουμε να γράψουμε κάτι γι’ αυτόν. Σαν κατευόδιο, σαν ξόδι για το δικό μας Βαγγέλη, μα και για όλους τους “Βαγγέληδες”. Τον δικό μας Βαγγέλη άλλοι τον ήξεραν περισσότερο, άλλοι λιγότερο, άλλοι καθόλου. Βαγγέλη μας, ήσουν, είσαι και θα παραμείνεις στη μνήμη μας και στην καρδιά μας ξεχωριστός».


espressonews.gr
Categories: