Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου του Ματέι Βισνιέκ στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Ένα σκηνικό πείραμα απο μικρά θεατρικά έργα που ο ίδιος ο συγγραφέας συνέθεσε, ισορροπώντας μεταξύ ιλλαρού και επικίνδυνου. Στόχος του να σηκώσει ψηλά έναν καθρέφτη για να  αντικατοπτρίσει όλη την ανθρωπότητα. 


Ο άνθρωπος στον κύκλο, ξεχνάει να ζήσει πραγματικά αδιαμαρτύρητα, φορτώνεται ως σκουπιδοτενεκές και αναπόφευκτα τον ενσωματώνουν σε ένα μπουλούκι που περιμένει την τύχη να το σώσει μοιρολατρικά.

Η παραμόρφωση της ύπαρξης, η βία της εξουσίας, η ανθρώπινη ματαιοδοξία, η συνειδητοποίηση της ματαιότητας, η φαντασίωση της επανάστασης αλλά και το όραμα που γεννά την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, αποτυπώνονται σ’ αυτό το έργο με κυνισμό, χιούμορ και λυρισμό. Παράσταση βασισμένη σκηνοθετικά στις κινήσεις της comedia del” arte, τη μίμηση και το τραγούδι δίχως τη συνοδεία μουσικής.Αυτά τα στοιχεία καλούνται οι ηθοποιοί να χρησιμοποιήσουν μέχρι το πέρας της παράστασης – δίχως να είναι επαγγελματίες.

Θεατρική ομάδα : Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Παπαγεωργίου

Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια:  Αστέρης Νάτσιος

Παίζουν: Βάιος Λιάπης, Μιχάλης Μακρόγλου, Αντωνία Νασιοπούλου, Δέσποινα Παπακωνσταντίνου, Ζωή Υφαντοπούλου.
Τραγούδι: Έλβη Νάτσιου.

Info
Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
Κυριακή 17/05/15 20.30 μ.μ. και Πέμπτη 21/05/2015 20.30 μ.μ. Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο 

Είσοδος με προσφορά σε τρόφιμα ή είδη προσωπικής φροντίδας

Οι παραστάσεις δίνονται με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, προϊόντων καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης.


cityportal.gr