Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Έγκλημα στο Δαφνί: Ασθενής σκότωσε άλλον νοσηλευόμενο

Έγκλημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνίου, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, 42χρονος ασθενής που βρισκόταν στο τμήμα οξέων περιστατικών και ήταν καθηλωμένος, κατάφερε να λυθεί και να επιτεθεί σε άλλον ασθενή, ηλικίας 63 ετών, που νοσηλευόταν στο ίδιο τμήμα, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι.


Ήδη διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία, ενώ έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το πόρισμα της οποίας αναμένεται αύριο το μεσημέρι.

Για το περιστατικό ανακοίνωση θα εκδόσει το υπουργείο Υγείας. Ταυτόχρονα, σχηματίζεται δικογραφία από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Σχολιάζοντας το περιστατικό που συνέβη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννακός, επισημαίνει ότι τα τελευταία επτά χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. 

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «το προσωπικό έχει αποδεκατιστεί με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται ανεξέλεγκτη». Αναφέρει ότι στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία «εισάγονται πολύ σοβαρά περιστατικά με εισαγγελική εντολή», που μάλιστα «τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί» και δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να τα περιθάλψει και να εγγυηθεί την ασφαλή νοσηλεία τους. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στο Δρομοκαΐτειο λέγοντας ότι περίπου πριν από 15 μέρες ένας ασθενής είχε επιτεθεί σε νοσηλευτή, τον οποίο τραυμάτισε σε τέτοιο βαθμό που ο εργαζόμενος χρειάσθηκε να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να αναρρώσει.


imerisia.gr
Categories: