Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Μεσσηνία: Τον σκότωσαν στο ξύλο δύο από τους εργάτες του - Σοκάρει η δολοφονία και οι απολογίες των δραστών!

Ο άτυχος άντρας όχι μόνο πλήρωνε τους δύο εργάτες που τον σκότωσαν, αλλά όπως αποκαλύπτεται τους είχε δανείσει χρήματα, τα οποία ουδέποτε τους ζήτησε πίσω...


Παρέμειναν τα ισόβια δεσμά για τα δυο αδέρφια από την Αλβανία που τον Οκτώβριο του 2010, για να ληστέψουν τον 88χρονο Βασίλη Τσίτουρα στη Βασιλάδα, τον γρονθοκόπησαν άγρια και τον φίμωσαν με κολλητική ταινία, ώσπου πέθανε από ασφυξία καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Οι δυο κατηγορούμενοι, 25 και 36 χρόνων σήμερα, καταδικάστηκαν ομόφωνα σε ισόβια από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και σε 12 χρόνια κάθειρξη για ληστεία κατά συναυτουργία. Να σημειωθεί ότι -όπως και πρωτόδικα- δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό από το δικαστήριο, αν και ένας από τους ενόρκους διαφώνησε γιατί ήθελε να αναγνωριστεί στον μικρότερο -20χρονο τότε- αδερφό το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.


Ο 88χρονος ήταν μόνος στον κόσμο και είχε τους κατηγορούμενους στη δούλεψή του επί δύο χειμώνες. Οποτε πήγαιναν σε αυτόν για δανεικά, τους έδινε και ποτέ δεν τα ζητούσε πίσω. Τα δυο αδέρφια εκτέλεσαν το έγκλημά τους ξημερώματα του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου 2010. 

Εδρασαν με αγριότητα, αφήνοντας το γέροντα να πεθάνει από ασφυξία, δεμένο και φιμωμένο με κολλητική ταινία, και με σκεπασμένο το κεφάλι. Το άψυχο σώμα του το βρήκαν οι αστυνομικοί στις 5 Οκτωβρίου, όταν ένας συγγενής του γέροντα πήρε τηλέφωνο στην Αστυνομία γιατί δεν μπορούσε να τον εντοπίσει. 

Χθες, η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Καλαμάτας Κατερίνα Γκιούλη ρώτησε τους κατηγορούμενους σχετικά με την αγριότητα που έδειξαν στον ηλικιωμένο και τον τρόπο με τον οποίο τον άφησαν να πεθάνει: «Εχετε παππού; Τι θα κάνατε αν του έκαναν κάτι τέτοιο;».

Η απάντηση του ενός κατηγορούμενου ήταν: «Μα δεν του κλείσαμε τη μύτη, δεν πήγαμε να τον σκοτώσουμε». Ισχυρίστηκε ότι αν ήθελαν να τον σκοτώσουν, θα το έκαναν την ώρα που κοιμόταν. 


newsit.gr
Categories: