Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ποδοσφαιρικός αγώνας εναντίον του bullying

Η τραγική υπόθεση της αυτοκτονίας του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη και τα γεγονότα που προηγήθηκαν αυτής, που -κατά πολλούς- οδήγησαν τον σπουδαστή στην απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του, έφεραν στην επιφάνεια το φαινόμενο της σχολικής βίας, του εκφοβισμού, αυτό δηλαδή που στη διεθνή ορολογία ονομάζεται bullying.


Οι μήνες πέρασαν, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν σε άλλα γεγονότα, αλλά οι συμμαθητές του άτυχου Βαγγέλη δεν τον ξέχασαν. Ένωσαν τις δυνάμεις τους και με άλλους φορείς, κινητοποιήθηκαν και το αποτέλεσμα είναι η διοργάνωση φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαΐου στις 5.30 μ.μ., στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου του Δήμου Ζηρού, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και ομάδα Σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, παλαιμάχων της Αναγέννησης Άρτας, υπαλλήλων του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής (Μπραχάμι) και του Δήμου Άρτας.

Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιείται στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς, είναι αφιερωμένη ενάντια στον ΣΧΟΛΙΚΟ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ (Bullying & workplace Bullying) και διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ζηρού και τη συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου.

Ο Άγιος Δημήτριος Αττικής, το γνωστό μας Μπραχάμι, είναι μια περιοχή, που οι κάτοικοί του είναι στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι και έζησαν στο πετσί τους τις επιπτώσεις της διάρρηξης των εργασιακών σχέσεων, που, με πρόφαση την οικονομική κρίση, οδήγησε σε εργασιακό μεσαίωνα. Ο εφιάλτης της ανεργίας και της φτώχειας έδωσε χώρο στην ανάπτυξη ενός εργασιακού bullying, ενός εργασιακού εκφοβισμού, που πίεζε απάνθρωπα τους εργαζόμενους να δεχθούν όλο και περισσότερες περικοπές των δικαιωμάτων τους, σε αντάλλαγμα για μια θέση κακοπληρωμένης εργασίας.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής, που θα επισκεφθεί την Ήπειρο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι η Δήμαρχος κα Ανδρούτσου Μαρία, αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δασόπουλος Νικόλαος.


artinews.gr
Categories: