Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Υπόθεση Γιακουμάκη: Η αντίδραση της μάνας στην “τιμωρία” της σκληρής παρέας

Αγανάκτηση προκάλεσαν οι νέες εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση αυτοκτονίας του Βαγγέλη Γιακουμάκη


Η νέα Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής μετά από συνεδρίαση των καθηγητών, προχώρησε σε μια απλή επίπληξη προς την ομάδα των Κρητικών σπουδαστών που φέρονταν βίαια στον άτυχο Βαγγέλη.

«Παιδιά θα πρέπει να είστε καλοί μαθητές, να μην πειράζετε τους συμφοιτητές σας, να διαβάζετε, να έχετε άψογη συμπεριφορά». Αυτή ήταν η τιμωρία».

Την είδηση επιβεβαίωσε η οικογένεια του άτυχου φοιτητή. Ο θείος του είπε στην Αγγελική Νικολούλη ότι η μητέρα του Βαγγέλη επικοινώνησε με τη Διευθύντρια της Σχολής όταν πληροφορήθηκε την απόφαση της συνεδρίασης. Σε σχετικές ερωτήσεις της, η Διευθύντρια της απάντησε ότι δεν μπορούσαν να τους αποβάλουν, γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

Σε ερώτηση της μητέρας πως συμβαίνει αυτό από τη στιγμή που η προηγούμενη Διεύθυνση διώκεται για παράβαση καθήκοντος, εκείνη φέρεται να της είπε ότι «αυτοί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.»

Ο συνεργάτης της εκπομπής στα Γιάννενα αναφέρθηκε στην είδηση που κυκλοφόρησε ότι ο Βαγγέλης δεν είχε διανυκτερεύσει στη Σχολή την παραμονή του θανάτου του. Η έρευνα του «Τούνελ» έδειξε ότι αυτός που διανυκτέρευσε εκτός Σχολής ήταν ο συγκάτοικος του και όχι ο Βαγγέλης.

Την Τρίτη 19 Μαϊου διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Ιωαννίνων η δικογραφία για το τι προκάλεσε το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι αστυνομικοί πήραν πάνω από 100 καταθέσεις από φοιτητές, αλλά και από ανθρώπους έξω από τη σχολή. Μετά από εντολή του εισαγγελέα προχώρησαν επίσης στην κατάσχεση των κινητών και των υπολογιστών από την παρέα που φέρεται να έκανε “πλάκες” στον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Στάλθηκαν στα εργαστήρια μήπως και μπορέσουν να ανακτήσουν διαγραμμένα αρχεία, φωτογραφίες και βίντεο από τις “πλάκες”.

Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη

Στο καυτό ερώτημα αν θα ασκηθούν νέες διώξεις για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα απαντήσει η Δικαιοσύνη.

Την Τετάρτη 19 Μαΐου η Ασφάλεια Ιωαννίνων παρέδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της περιοχής την ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αφού ολοκλήρωσαν τον κύκλο των καταθέσεων, κατέσχεσαν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές συμφοιτητών του Βαγγέλη, που εξετάζονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Από την ολοκληρωμένη εικόνα των ερευνών στον τόπο που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος φοιτητής και την Ιατροδικαστική υπηρεσία Ιωαννίνων, «κλείδωσε» η εκδοχή της αυτοχειρίας.

Το «Τούνελ» από την πρώτη στιγμή έφερε στο φως τις σοκαριστικές μαρτυρίες για το bullying που δεχόταν ο Βαγγέλης, κυρίως το πρώτο χρόνο στη Σχολή.



neotera.gr
Categories: