Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

1.200 καταγγελίες για απάτη, αλλά το site λειτουργεί ακόμη!!!


Τι άλλο να κάνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Εντόπισε την διαχειρίστρια, άσκησε δίωξη, συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία, αλλά ... οι αιτήσεις να “κατέβει” το site έπεσαν στο κενό!
Πρόκειται για το site inthebox το οποίο σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξαπατά πολίτες μέσω διαδικτυακών παραγγελιών.


Τις 1.200 έφτασαν οι καταγγελίες, ενώ έχουν υποβληθεί και 45 μηνύσεις. Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος οι πολίτες κατήγγειλαν ότι “ενώ είχαν παραγγείλει προϊόντα (ηλεκτρονικές, ηλεκτρικές συσκευές κ.ά.) από τον συγκεκριμένο ιστότοπο και καταβάλλει διάφορα χρηματικά ποσά με εμβάσματα, δεν τα παρέλαβαν ποτέ.”


Οι αστυνομικοί έλεγξαν 22 απ' τις καταγγελίες και απ' τα στοιχεία έφτασαν στα ίχνη μιας 29χρονης γυναίκας η οποία είναι και η διαχειρίστρια του site.

“Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκε και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για τις δικές της ενέργειες” μας πληροφορεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όμως οι... ενέργειες φαίνεται ακόμη δεν έχουν γίνει, το εν λόγω site είναι ακόμη στον... αέρα και πιθανότατα και άλλοι πολίτες πέφτουν θύματα...

Πηγή: newsIt.gr
Categories: