Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΩΤΟ: Ο πάπυρος που μιλάει για την ΓΥΝΑΙΚΑ του Ιησού!


Από την αρχή της χριστιανοσύνης ξεκίνησε η διαμάχη για την «οικογενειακή κατάσταση» του Ιησού της Ναζαρέτ. Πολλές είναι οι «αποδείξεις» υπέρ της μιας και της αντίπαλης μεριάς όπως και τα επιχειρήματα για το αν πραγματικά είχε παντρευτεί την Μαρία Μαγδαλινή.
ΦΩΤΟ: Ο πάπυρος που μιλάει για την ΓΥΝΑΙΚΑ του Ιησού!
Πρόκειται για μια διαμάχη που θα μπορούσε να επιφέρει και πρακτικές αλλαγές στην εκκλησία όπως για παράδειγμα την πιθανότητα να χειροτονούνται ιερείς γυναίκες.

Τώρα μια από τις πιο σημαντικές επιστήμονες του κόσμου που έχει μελετήσει τους Βιβλικούς παπύρουςη καθηγήτρια του Χάρβαρντ Κάρεν Λ. Κίνγκ, που κατέχει την έδρα στη σχολή θεολογίας του διάσημου πανεπιστημίου, παρουσίασε στοπαγκόσμιο συνέδριο των Κοπτικών σπουδών στη Ρώμη έναν πάπυρο που ανατρέπει την 2000 ετών πίστη.
Όπως αναφέρει η καθηγήτρια, η συγκεκριμένη φράση στον πάπυρο: «αποδεικνύει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος», και η αποκάλυψη αυτή ήρθε στην επιφάνεια «στο πλαίσιο των έντονων αντιπαραθέσεων για την σεξουαλικότητα και το γάμο, την εποχή εκείνη«.
Ο πάπυρος, μεγέθους πιστωτικής κάρτας χρονολογείται από τον 4ο αιώνα μ.Χ., είναι γραμμένος στα αρχαία κοπτικά, μια Αιγυπτιακή γλώσσα με Ελληνικούς χαρακτήρες, και περιέχει καθαρά γραμμένη τη φράση πως ο Ιησούς ήταν παντρεμένος!
Ο πάπυρος που δημοσιεύεται στους New York Times, είναι γραμμένος στα Κοπτικά και ακριβέστερα στα Σαχιδικά Κοπτικά μια διάλεκτο της μεσογειακής Αιγύπτου, και την κατείχε ένας ανώνυμος συλλέκτης.
Ο πάπυρος αναφέρει φράσεις, που δεν έχουν αλλοιωθεί από το πέρασμα των ετών, μιας ομιλίας που αναφέρει πως ο Ιησούς είχε σύζυγο.
Το κείμενο μιλάει ξεκάθαρα για τη σύζυγό του Μαρία και την ξεκάθαρη τοποθέτησή του να τηνεντάξει στους μαθητές του και να ζήσει μαζί της όποιο και να είναι το κόστος του κοινωνικού αντίκτυπου που θα είχε μια τέτοια πράξη!
«Η μητέρα μου μου έδωσε τη ζωή» αναφέρει ο πάπυρος, και συνεχίζει «η Μαρία το αξιολογεί αυτό… Ο Ιησούς τους είπε, «Η γυναίκα μου» μπορεί να είναι μαθήτριά» μου…
PAPYRUS_FRONT_500 
19jesus-cnd-popup
Κωστής Αποστολόπουλος
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: