Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Εντολή απομάκρυνσης από Τυνησία και Σουδάν για το διπλωματικό προσωπικό των ΗΠΑ


Κατόπιν σχετικής εντολής των ΗΠΑ καλούνται να εγκαταλείψουν την Τύνιδα και το Χαρτούμ οι οικογένειες των εκεί αμερικανικών διπλωματικών αποστολών αλλά και υπάλληλοι των πρεσβειών.
Εντολή απομάκρυνσης από Τυνησία και Σουδάν για το διπλωματικό προσωπικό των ΗΠΑ
Ο λόγος είναι η εντεινόμενη ανησυχία για την ασφάλειά τους καθώς συνεχίζονται σε πολλές χώρες του αραβικού κόσμου οι διαδηλώσεις κατά των ΗΠΑ, με αφορμή το βίντεο που θεωρήθηκε βλάσφημο για το Ισλάμ.

Χθες η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βικτόρια Νιούλαντ ανακοίνωσε ότι «δεδομένης της κατάστασης ασφάλειας στην Τύνιδα και στο Χαρτούμ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε την αποχώρηση όλων των μελών των οικογενειών καθώς και του προσωπικού μη έκτακτης ανάγκης και από τις δύο πρεσβείες», και παράλληλα εκδόθηκαν αντίστοιχες ταξιδιωτικές οδηγίες για Τυνησία και Σουδάν.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τυνησία να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσω εμπορικών πτήσεων.
Προειδοποίησε επίσης όσους ταξιδεύουν στο Σουδάν για πιθανούς κινδύνους και τους κάλεσενα αποφύγουν την περιοχή του Νταρφούρ και τις νότιες περιοχές Κορντοφάν.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: