Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

H Apple πετυχαίνει προκαταρκτική απαγόρευση συσκευών της Motorola στη Γερμανία


Apple vs Motorola
Λίγο μετά τη μεγάλη νίκη της Apple κατά της Samsung, δικαστήριο στο Μόναχο διέταξε την προκαταρκτική απαγόρευση πώλησης smartphones και tablets της Motorola στη Γερμανία, κρίνοντας ότι παραβιάζουν την πατέντα ”rubber-banding” (γνωστή και ως “overscroll bounce”) της εταιρείας του Cupertino.

Η εν λόγω πατέντα επιτρέπει σε σελίδες, έγγραφα και φωτογραφίες να “κυλούν” στα όρια της οθόνης (όταν ο χρήστης κάνει scrolling) και να επανέρχονται μόλις αυτός απομακρύνει τα δάχτυλά του από την οθόνη. Ανάμεσα στις συσκευές που βρέθηκαν να παραβιάζουν την πατέντα είναι τα Motorola Milestone XT720, Motorola DEFY, Motorola Atrix και Motorola XOOM, όλα με λειτουργικό Android.


H Apple ζήτησε από τη Motorola να της αποκαλύψει τα νούμερα των πωλήσεων της στη Γερμανία για να υπολογίσει το ποσό της ζημίας που υπέστη από την παραβίαση, να αποσύρει άμεσα τις εμπλεκόμενες συσκευές από την αγορά και στη συνέχεια να τις καταστρέψει. Όλα τα αιτήματα έγιναν δεκτά από το δικαστήριο:

“Η καταστροφή των συσκευών είναι για να εξασφαλίσει ότι δε θα πουληθούν ξανά. Φυσικά οι καταναλωτές δε χρειάζεται να ανησυχούν για την καταστροφή των τηλεφώνων τους. Το φταίξιμο δεν είναι δικό τους αλλά της Motorola.”

Πηγή: macuser.gr

Categories: