Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Πρόσωπα - έκπληξη πίσω από τη ληστεία της χρηματαποστολής


Ήταν τα αποτυπώματα στο τζάμι του συνοδηγού ενός εκ των δύο κλεμμένων αυτοκινήτων που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία, που άρχισαν να ξετυλίγουν το "κουβάρι" της κινηματογραφικής ληστείας που έγινε πριν ένα χρόνο, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011.Ο 34χρονος τον οποίο "μαρτύρησαν" τα αποτυπώματα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, γεγονός που προώθησε τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης της ληστείας - μαμούθ, με λεία 1.060.000 ευρώ.


Με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου οι αστυνομικοί κατάφεραν γρήγορα να φθάσουν στο περιβάλλον του άνδρα και τους συνεργούς του στη ληστεία.

Οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι δύο αδέρφια που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Ηράκλειο, εδώ και αρκετά χρόνια, έχοντας καταφέρει να γίνουν γνωστοί στην τοπική κοινωνία, και δύο ξαδέρφια. Οι τρεις εξ αυτών θεωρούνται οι φυσικοί αυτουργοί στη ληστεία, ενώ ο τέταρτος - ένας νεαρός - φέρεται να είχε ρόλο προπομπού και μεταφορέα.

Ωστόσο οι τέσσερις άνδρες που φέρονται να είναι τα πρόσωπα - κλειδιά στην υπόθεση αποτελούσαν έκπληξη για την εταιρεία που εκτελεί τις χρηματαποστολές, της οποίας το αυτοκίνητο έπεσε θύμα των ληστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υποψίες της εταιρείας στρέφονταν εναντίον άλλων ατόμων, που όμως αποδείχθηκαν "καθαροί", μετά τη μακρά αστυνομική έρευνα.

Πηγή: troktiko-blog.blogspot.gr
Categories: