Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Συγγενής του Αναστασιάδη μετέφερε 21 εκ. ευρώ τρεις ημέρες πριν το «κούρεμα»


Μόλις τρεις ημέρες πριν από τη δραματική για την Κύπρο απόφαση του Eurogroup στο οποίο αποφασίστηκε το «κούρεμα» των καταθέσεων, εταιρεία που ανήκει στον πατέρα του γαμπρού του Προέδρου της Δημοκρατίας,  Νίκου Αναστασιάδη, φέρεται να μετέφερε σε τράπεζα της Αγγλίας το ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγγενής του Αναστασιάδη μετέφερε 21 εκ. ευρώ τρεις ημέρες πριν το «κούρεμα»

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» που παρουσιάζει και σχετικό έγγραφο, η εταιρεία Loutsios & Sons ltd ιδιοκτησίας του πατέρα του γαμπρού του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου, φέρεται να έβγαλε από τη Μεγαλόνησο μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πριν από το Εurogroup της 15ης Μαρτίου που αποφάσισε κούρεμα στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών, η εταιρεία που ανήκει σε στενό συγγενή του κ. Αναστασιάδη «έσπασε» πέντε γραμμάτια που διατηρούσε στη Λαϊκή τράπεζα συνολικής αξίας 21 εκατομμυρίων ευρώ και τα έστειλε στο Λονδίνο!


Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου δήλωνε: «Eξ αγχιστείας συγγενείς του Προέδρου Αναστασιάδη φέρονται να μετακίνησαν προς διάφορες κατευθύνσεις από τη Λαϊκή Τράπεζα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στις 12/3/2013 και 13/3/2013, παραμονές δηλαδή της συμφωνίας για κούρεμα των καταθέσεων».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το ΑΚΕΛ «καλεί τόσο τη νεοδιορισθείσα ερευνητική επιτροπή όσο και το Γενικό Εισαγγελέα να διερευνήσουν σε βάθος τις καταγγελίες αυτές όπως και όλες τις άλλες που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως για παράδειγμα ότι και υπουργός της κυβέρνησης είχε μετακινήσει ποσό ύψους 300.000 ευρώ».
Ερευνα ζητά ο Λιλλήκας
Ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Λιλλήκας, σχολιάζοντας το δημοσίευμα, αναφέρει ότι, αν οι πληροφορίες ευσταθούν, «τότε εγείρεται μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Σε γραπτή δήλωση του, ο κ. Λιλλήκας σημειώνει ότι «η φερόμενη εμπλοκή στενών συγγενικών προσώπων του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μεταφορά 21 εκατομμυρίων ευρώ από τη Λαϊκή Τράπεζα στο εξωτερικό, στις 12 και 13 Μαρτίου», πρέπει να τύχει άμεσης διερεύνησης και να υπάρξει πλήρης διαφάνεια το συντομότερο δυνατό. Η συγκεκριμένη περίπτωση, προσθέτει, πρέπει να διερευνηθεί από τη Γενική Εισαγγελία, αλλά και από την Ερευνητική Επιτροπή, που έχει διορίσει το Υπουργικό, παρά τις περιορισμένες εξουσίες που αυτή διαθέτει. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται στενά συγγενικά πρόσωπα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, να απαντηθούν και τα πιο κάτω ερωτήματα:
-Ποιος έδωσε προνομιακή πληροφόρηση στα συγκεκριμένα πρόσωπα και στις εταιρείες τους για το επικείμενο κούρεμα καταθέσεων και το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας;
-Από ποιες πηγές προέρχονται τα εκατομμύρια που εμφανίζονται στους λογαριασμούς της συγκεκριμένης εταιρείας και κατά πόσον αυτά τα εκατομμύρια ήταν δηλωμένα στο Φόρο Εισοδήματος;

Πηγή: iefimerida.gr
Categories: