Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μεξικό: 7 νεκροί από επίθεση ενόπλου σε μπαρ

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα μπαρ στο Βόρειο Μεξικό, όπου καταγράφεται αναζωπύρωση της βίας που σχετίζεται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.


Μεξικό: 7 νεκροί από επίθεση ενόπλου σε μπαρ

Ο άνδρας, οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο επιθετικό τουφέκι AK-47, σκότωσε τέσσερις πελάτες του καταστήματος και τρεις εργαζόμενες γυναίκες, είπε ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας στην πολιτεία Τσιουάουα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

«Δεν έχει διευκρινιστεί εάν και κατά πόσον η επίθεση συνδέεται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, αλλά από τον τύπο του όπλου που χρησιμοποιήθηκε μπορεί να γίνει η υπόθεση αυτή» δήλωσε ο εκπρόσωπος Κάρλος Γκονσάλες.

«Ο δράστης μπήκε στο μπαρ με το πρόσωπο καλυμμένο με μια μπαντάνα» πρόσθεσε.

Η Τσιουάουα είναι το πεδίο μιας ανελέητης σύγκρουσης ανάμεσα στο τοπικό καρτέλ της Χουάρες και το καρτέλ Σιναλόα του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, που προσπαθεί να ελέγξει την πόλη από την οποία περνά μία από τις κύριες οδούς διακίνησης ναρκωτικών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχεδόν 3.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια βίας τα οποία σχετίζονται με τις συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών της κυβέρνησης του προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Επί των ημερών του προκατόχου του, Φελίπε Καλδερόν (2006-2012), έχασαν τη ζωή τους 70.000 άνθρωποι και 27.000 εξαφανίστηκαν σε επεισόδια που συσχετίζονται με τη δράση των καρτέλ.


Πηγή: madata.gr
Categories: