Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Έτοιμη για επιθέσεις κατά των ΗΠΑ η Β. Κορέα – Έδωσε... διαταγή ο Κιμ Γιονγκ Ουν


Ανεβαίνει επικίνδυνα το πολεμικό θερμόμετρο στην κορεατική χερσόνησο, με τη Βόρεια Κορέα να είναι έτοιμη να πλήξει με πυραύλους τόσο το αμερικανικό έδαφος όσο και βάσεις των ΗΠΑ στον Ειρηνικό. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε να γίνουν προετοιμασίες ενόψει πυραυλικών πληγμάτων κατά των ΗΠΑ, ως απάντηση στις εκπαιδευτικές πτήσεις "αόρατων" βομβαρδιστικών αεροπλάνων B-2 πάνω από τη κορεατική χερσόνησο.


Η διαταγή δόθηκε τη νύχτα στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης με τους ανώτατους διοικητές του στρατού, απαντά στις πτήσεις των B-2 κατά τις κοινές αμερικανο-νοτιοκορεατικές στρατιωτικές ασκήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσε ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν. Τα B-2 είναι ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα.

Σε περίπτωση κάποιας "παράτολμης" πρόκλησης των Αμερικανών, οι βορειοκορεατικές δυνάμεις "θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμες να πλήξουν ανελέητα την αμερικανική ήπειρο (...), τις στρατιωτικές βάσεις του Ειρηνικού περιλαμβανομένων της Χαβάης και του Γκουάμ, και αυτές που βρίσκονται στη Νότια Κορέα", δήλωσε ο Κιμ, σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Και υπέγραψε σχέδιο για την τεχνική προετοιμασία των στρατηγικών πυραύλων.

Η ίδια απειλεί είχε.. εκτοξευτεί την Τρίτη από τη διοίκηση του στρατού. Τώρα, η απειλή για πλήγματα εναντίον των βάσεων των ΗΠΑ στον Ειρηνικό ή του εδάφους τους προέρχεται από τον ηγέτη της χώρας.
Ο Κιμ «έκρινε ότι έχει έρθει η ώρα να ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί με τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές εν όψει της κατάστασης που επικρατεί», μεταδίδει το KCNA.

Η Βόρεια Κορέα δεν διαθέτει τεχνολογία που να της επιτρέπει να εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον τόσο μακρινών στόχων, εκτιμούν οι περισσότεροι παρατηρητές.

Σύμφωνα με ανώνυμη νοτιοκορεατική πηγή, την οποία επικαλέστηκε σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, "μια σαφής αύξηση" των κινήσεων οχημάτων και ανθρώπων εντοπίσθηκε στις θέσεις εκτόξευσης πυραύλων στη βορειοκορεατική πλευρά.

Χθες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως δύο "αόρατα" βομβαρδιστικά B-2 είχαν πετάξει πάνω από τη Νότια Κορέα στη διάρκεια εκπαιδευτικών αποστολών. Στο πλαίσιο των ασκήσεων, τα B-2 έριξαν "αδρανή πυρομαχικά" σε πεδίο βολής κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν δήλωσε πως οι πτήσεις των βομβαρδιστικών ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή επίδειξη δύναμης και πως αντιστοιχούν με ένα "τελεσίγραφο (των Αμερικανών) που δείχνει πως θέλουν να κηρύξουν με κάθε τίμημα έναν πυρηνικό πόλεμο".

Τα αεροπλάνα B-52 θεωρούνται αόρατα από τα ραντάρ, πετούν περίπου με την ταχύτητα του ήχου και μπορούν να μεταφέρουν ως 18 τόνους συμβατικών ή πυρηνικών όπλων, μεταξύ των οποίων 16 βόμβες των 900 κιλών που καθοδηγούνται από δορυφόρο ή οκτώ τρομερές GBU-37 αντιμπούνκερ.

Πηγή: newsit.gr
Categories: