Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

«Σιαμαία» ψάρια ζουν σε ενυδρείο της Μπανγκόκ!


«Είναι πραγματικά απίστευτο πώς έχουν καταφέρει να επιβιώσουν οκτώ ολόκληρους μήνες, το ένα κολλημένο στην κοιλιά του άλλου, και μάλιστα δείχνουν να τα καταφέρνουν μια χαρά», λέει ο υπεύθυνος του ενυδρείου στην Μπανγκόκ.


Τα ψαράκια ανήκουν στο είδος Nile Tilapia, που ζουν στα τροπικά ποτάμια και στις λίμνες της Ταϊλάνδης, και φαίνεται να έχουν βρει τον ιδανικό τρόπο για να αντιμετωπίζουν τη ζωή τους… ανάποδα, καθώς το ένα είναι κολλημένο στο άλλο!

«Το μεγαλύτερο ψάρι προστατεύει το μικρότερο που βρίσκεται από κάτω του, ενώ αυτό με τη σειρά του ψάχνει για τροφή. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα ψάρια αυτά είναι πραγματικά… σιαμαία», συμπληρώνει ο υπεύθυνος.

Η γενετική αυτή ιδιομορφία μπορεί να συμβεί μία στο εκατομμύριο, ενώ τα ψάρια δύσκολα επιβιώνουν σε αυτή την κατάσταση. Τα περισσότερα, μάλιστα, πεθαίνουν πριν καν ανακαλυφθούν!

Παρόλα αυτά τα «δίδυμα» χαίρουν άκρας υγείας εδώ και οκτώ μήνες αφότου γεννήθηκαν, απολαμβάνοντας τις βόλτες τους στη δεξαμενή του ενυδρείου και αδιαφορώντας εντελώς για τα… αδιάκριτα βλέμματα. Άλλωστε το μήνυμα που περνάνε σε όλους είναι η «ισχύς εν τη ενώσει»!


Πηγή: real.gr