Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Κρέας σκύλου αντί για αρνί σερβίρει delivery - Αυτό πιθανολογούν οι επιστήμονες


Ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC αποκαλύπτει τι ακριβώς περιέχουν τα κρέατα με τα οποία φτιάχνονται τα κεμπάπ και τα αρνίσια κάρυ που σερβίρονται σε delivery του Λονδίνου. Σοκ προκαλεί η μια περίπτωση, που όλοι υποψιάζονται ότι πιθανόν να περιέχει κρέας σκύλου.


Δείγματα από έξι delivery της πρωτεύουσας στάλθηκαν στο εργαστήριο στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ Horsemeat Banquet που προβάλλει σήμερα (27/03) το BBC Three.

Παρά, όμως, τις φιλότιμες προσπάθειες των επιστημόνων κανείς μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει τι ακριβώς περιέχει ένα συγκεκριμένο ινδικό αρνίσιο κάρυ.

«Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι είχε κρέας. Και ότι αυτό δεν ήταν αρνίσιο, χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο. Καθώς επίσης ότι δεν προερχόταν από άλογο ή κατσίκι». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του προγράμματος.

Αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να περιέχει κρέας από κάποιο άλλο ζώο. Και φέρνοντας, σύμφωνα με την Daily Mail, στο νου την περίπτωση στην Ισπανία όπου ανακαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούσαν πτώματα σκύλων σε σκυλοτροφή.

Ενώ, στα πλαίσια της ίδιας έρευνας, βρέθηκε ότι ένα μοσχαρίσιο burger περιείχε κοτόπουλο και αίμα, ενώ ένα άλλο δεν περιείχε καθόλου κρέας πέρα από αίμα και καρδιά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα αποτελέσματα αντίστοιχων ερευνών σοκάρουν. Όπως πέρυσι όταν μια έρευνα σε 20 αρνίσια κάρυ στα West Midlands αποκάλυψε ότι περιείχαν φθηνότερα κρέατα, όπως μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο. Ενώ τέσσερα δεν είχαν καθόλου αρνί, το οποίο είχε αντικατασταθεί με κοτόπουλο.

Την ίδια ώρα που ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στην Ουαλία είχε κατηγορηθεί ότι προμήθευε αλογίσιο κρέας σε εταιρίες που έφτιαχναν κεμπάπ και burgers για εκατοντάδες take-aways ανά την Αγγλία.


Categories: