Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Συνελήφθη και ο δεύτερος βομβιστής της Βοστώνης ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάγεφ

"Τον πιάσαμε" ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Δήμαρχος της Βοστόνης, Τομ Μενίνο, αναφερόμενος στον δεύτερο ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις της Δευτέρας, τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, αναφέρει το πρακτορείο ΡόιτερςΜετά από μια μαραθώνια αστυνομική επιχείρηση , οι αστυνομικές αρχές της Μασαχουσέτης όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα μεταδίδουν ότι συνελήφθη και ο ο δεύτερος ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάγεφ.

Ο 19χρονος , μαζί με τον αδελφό του, θεωρείται υπεύθυνος για τους αιματηρούς βομβαρδισμούς, στο μαραθώνιο της Βοστώνης. Ο Ταμερλάν Τσαρνάγεφ, 26 ετών, σκοτώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία.
"Τον πιάσαμε" ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Δήμαρχος της Βοστόνης, Τομ Μενίνο, αναφερόμενος στον δεύτερο ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις της Δευτέρας, τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.
Οι αστυνομικές αρχές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο ύποπτος είχε εντοπιστεί στο Γουότερταουν της Μασαχουσέτης. Η αστυνομία της Βοστόνης ανάρτησε στο Twitter «Συνελήφθη! Το κυνήγι τελείωσε. Η αναζήτηση ολοκληρώθηκε. Ο τρόμος τελείωσε. Και η δικαιοσύνη θριάμβευσε".
Λίγο μετά τη σύλληψη του ακούστηκαν χειροκροτήματα από τους κατοίκους στην οδό Φράνκλιν, εν μέσω πλήθους αστυνομικών δυνάμεων και ομοσπονδιακών του FBI. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε βρει προσωρινά καταφύγιο μέσα σε βάρκα, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι τραυματισμένος.
Οι αστυνομικές αρχές της Μασαχουσέτης είχαν περικυκλώσει στο Γουότερταουν τον δεύτερο ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, μετέδωσαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες, οι οποίες γνωστοποιήθηκαν αφότου ακούστηκαν πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια «αστυνομικής επιχείρησης».
Ανακρίνονται 3 ύποπτοι
Τρεις ακόμα ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται στο Νιού Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης, σε σχέση με τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου στη Βοστόνη, δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές.
Η ανακοίνωση έγινε λίγα μόλις λεπτά αφότου η αστυνομία συνέλαβε τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, που θεωρείται ύποπτος για τις επιθέσεις, μαζί με τον αδελφό του Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τις αρχές.
Δύο άνδρες και μία γυναίκα ανακρίνονταν από το FBI «βάσει υποθέσεων πως συνεργάζονταν με τον δεύτερο ύποπτο», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Νιού Μπέντφορντ, Ρόμπερτ Ρίτσαρντ.
Πηγή: news247.gr
Categories: