Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Πλούσια δράση είχε η σπείρα του 22χρονου που απέδρασε στη Λαμία


Mπορεί ο 22χρονος Αλβανός, που απέδρασε από την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα να συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο δεν περνά καθόλου απαρατήρητη η δράση της σπείρας, στην οποία συμμετείχε.
Πλούσια δράση είχε η σπείρα του 22χρονου που απέδρασε στη Λαμία
H Ασφάλεια Λαμίας συνέλαβε συνολικά τέσσερα άτομα, τα οποία διέπραταν ληστείες και κλοπές σε σπίτια, καταστήματα και εκκλησίες στην περιοχή της Ανθήλης Φθιώτιδας. Πρόκειται για Αλβανούς, ηλικίας 28, 27, 22 και 21 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβασης του Νόμου περί όπλων και περί αλλοδαπών.
Επιπλέον ο 22χρονος κατηγορείται και για το αδίκημα της απόδρασης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ένας 61χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και για παράνομη απασχόληση του 22χρονου αλλοδαπού σε επιχείρηση, που διατηρεί στην Ανθήλη Φθιώτιδας.
Εξάλλου στο σπίτι του 22χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (laptop) και μία συσκευή αναπαραγωγής (DVD), διάφορα κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των (765) ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και διάφορες συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων (USB), ένα θαμνοκοπτικό μηχάνημα και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Στην κατοχή του 61χρονου Έλληνα βρέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που είχε κλαπεί από τους δράστες και συνελήφθη, ενώ όπως διαπιστώθηκε απασχολούσε παράνομα στην επιχείρησή του τον 22χρονο αλλοδαπό.
Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκε μία περίπτωση ληστείας που οι δράστες διέπραξαν σε βάρος 77χρονης, στο σπίτι της στην Ανθήλη, από όπου αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.
Επίσης προέκυψε ότι οι δράστες διέπραξαν οκτώ κλοπές, απόπειρες κλοπών σε σπίτια, καταστήματα και εκκλησία στην ίδια περιοχή, ενώ η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ήταν κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, οικιακά σκεύη και άλλα αντικείμενα των παθόντων.
Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και για τους τέσσερις Αλβανούς διατάχθηκε η κράτησή τους προκειμένου να οδηγηθούν και να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Λαμίας.
Στη φωτογραφία ορισμένα από τα κλοπιμαία, που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: