Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι Μητροπολίτες


Σε λιγότερο από 24 ώρες έλαβε τέλος το θρίλερ με τους δύο Μητροπολίτες, οι οποίοι το βράδυ της Δευτέρας απήχθησαν από αντάρτες στη Συρία. 
mitropolitis 570x541 250x180 Αφέθηκαν ελεύθεροι οι Μητροπολίτες
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η θρησκευτική οργάνωση Oeuvre d’Orient, ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ είναι πλέον ελεύθεροι.

«Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση αυτή αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής.
Από το βράδυ της Δευτέρας οι αρχές βρίσκονταν επί ποδός καθώς έγινε γνωστό πως αντάρτες της Συρίας είχαν απαγάγει τον ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο. Σύμφωνα με τα όσα μεταδιδόντουσαν, ο Μητροπολίτης επέστρεφε από την Τουρκία και η απαγωγή έγινε πριν φτάσει στο Χαλέπι, όταν οι αντάρτες της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στο αυτοκίνητό του. Ο οδηγός του ιεράρχη τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ απήχθη ο Μητροπολίτης και συνεργάτες του.
Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος είναι αδελφός του νυν Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, είναι ελληνομαθής, πτυχιούχος και διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά το παρελθόν διετέλεσε και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ του Λιβάνου.
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη
Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας κ. Ιωάννη για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πήγες, το σύνολο του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή και η Κεντρική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί.
Το μεσημέρι της Τρίτης, το ειδησεογραφικό portal yalibnan.com, μετέδωσε ότι η ομάδα που απήγαγε τους δύο επισκόπους αυτοαποκαλείται «Τσετσένικη Ομάδα» και συνδέεται με τους δυο υπόπτους για την τρομοκρατική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης.
Πηγή: troktiko.eu
Categories: