Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Θύμα σχολικού εκφοβισμού ο μακελάρης του Νιούταουν;

Την ώρα που τα θύματα του αιματηρού μαραθωνίου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των νεκρών παιδιών στο σχολείο Νιούταουν, προσπαθούν να αναρρώσουν, συγγενής του Ανταμ Λάντζα που έσπειρε τον θάνατο στο Κονέκτικατ προσπαθεί να δικαιολογήσει τις πράξεις του 20χρονου δολοφόνου.



Όπως δήλωσε, συγγενής του Λάντζα στον αμερικανικό Τύπο, ο δράστης είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού στο Σάντι Χουκ, όπου λίγα χρόνια αργότερα θα εισέβαλε για να σκοτώσει είκοσι παιδιά και έξι δασκάλες.

Η μητέρα του, μάλιστα, η οποία δολοφονήθηκε από τον ίδιο στην κατοικία τους, είχε ανησυχήσει όταν το παιδί της επέστρεφε συχνά με μώλωπες σε όλο του το σώμα, με αποτέλεσμα να θέλει να μηνύσει το σχολείο.
«Η Νάνσι, ένιωθε ότι έπρεπε να τον προστατεύσει. Ήταν πεπεισμένη ότι το σχολείο δεν έκανε αρκετά για να προστατεύσει τον Ανταμ. Αυτό την έκανε έξαλλη», δήλωσε ο συγγενής.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, η μητέρα είχε επιβάλει την παρουσία της ακόμα και στο εσωτερικό της τάξης, ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την συμπεριφορά των μαθητών απέναντι στον γιο της.
Όπως είπε, ο Ανταμ ήταν ένα απόλυτα φυσιολογικό παιδί πριν τις βίαιες επιθέσεις των συμμαθητών του.
Ωστόσο, λίγο αργότερα μεταμορφώθηκε σε ένα κλειστό παιδί, που δε μιλούσε, καθόταν για ώρες σε ένα σημείο και δεν αντιδρούσε. «Ήταν ένα άρρωστο παιδί», συμπλήρωσε ο συγγενής του.
Πηγή: on-news.gr
Categories: