Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Νεκροί από πτώση λεωφορείου από γέφυρα στην Βραζιλία


Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν, την Τρίτη, μετά την πτώση ενός λεωφορείου από γέφυρα, σε μία από τις κύριες οδούς πρόσβασης προς το Ρίο ντε Τζανέιρο, ανέφεραν πυροσβεστικές δυνάμεις της μεγαλούπολης. 


Το λεωφορείο έπεσε με την οροφή, από ύψος δεκαπέντε μέτρων στην Brasil Avenue, έναν από τους κύριους δρόμους που οδηγούν προς το διεθνές αεροδρόμιο, του Ρίο.

Οι αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος. Σύμφωνα με μάρτυρες, που μίλησαν στην τηλεόραση Globo, κατά τη στιγμή του δυστυχήματος, ο οδηγός του λεωφορείου διαπληκτιζόταν με έναν επιβάτη που δεν είχε πληρώσει το εισιτήριό του.

Οι οδηγοί λεωφορείων στη Βραζιλία, τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκουν σε ιδΙωτικές εταιρείες, έχουν τη φήμη ότι οδηγούν επικίνδυνα και με μεγάλες ταχύτητες. Το 2011, κατά μέσο όρο 117 άτομα την ημέρα έχαναν τη ζωή τους, στους δρόμους της χώρας των 194 εκατομμυρίων ατόμων.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ δήλωσε ότι η κυβέρνησή της θα προσπαθήσει να μειώσει αυτά τα ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία για να κάνει τη Βραζιλία «μια πολιτισμένη χώρα».

Πηγή: protothema.gr
Categories: