Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

CNN: Σύλληψη υπόπτου για τις επιστολές-δηλητήριο

Στη σύλληψη ενός υπόπτου για την υπόθεση της αποστολής δύο επιστολών, που περιείχαν την υπερτοξική ουσία ρικίνη, προχώρησαν οι Αρχές στις Η.Π.Α., μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.Επικαλούμενο πληροφορίες από δύο αξιωματούχους του FBI, ανέφερε πως πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος είναι κάτοικος της πολιτείας του Μισισίπι και συνελήφθη στην κομητεία του Τουπέλο.
 


Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει «συναγερμό» στις αρμόδιες υπηρεσίες Ασφαλείας, ωστόσο το FBI ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να συνδέουν τις αποστολές των επιστολών με τις βομβιστικές επιθέσεις κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου στη Βοστώνη.

Ένας από τους παραλήπτες των επιστολών ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Barack Obama, ξυπνώντας τους εφιάλτες του 2001 όταν μετά τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου φάκελοι με άνθρακα έφθαναν στα ταχυδρομεία του Λευκού Οίκου και του Καπιτωλίου. Ο δεύτερος ήταν ο Γερουσιαστής του Μισισίπι, Roger Wicker. Οι αποστολές πραγματοποιήθηκαν από ταχυδρομείο του Μέμφις (πολιτεία Τένεσι) στις 8 Απριλίου.

Τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πως μέσα στις επιστολές υπήρχε η φράση: «Το να βλέπεις το λάθος και να μην το αποκαλύπτεις, σε κάνει συνένοχο στη διαιώνισή του». Ο αποστολέας των επιστολών υπέγραψε με την πρόταση: «Είμαι ο KC και εγκρίνω το μήνυμα».

Και τα δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες Ασφαλείας των ταχυδρομείων σε Λευκό Οίκο και Καπιτώλιο εστάλησαν σε ειδικό εργαστήριο του FBI για περαιτέρω εξέταση, με τα τελικά αποτελέσματα να βγαίνουν μέσα στις επόμενες 48 ώρες.


Πηγή: zougla.gr
Categories: