Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Δίκη Marfin: Συγκλονιστικός ο πατέρας της Αγγελικής που χάθηκε στις φλόγες


Άρχισε ενώπιον του δεύτερου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας η δίκη των διευθυντικών στελεχών της Marfin οι οποίοι κατηγορούνται για το θάνατο των τριών εργαζομένων στο υποκατάστημα της Σταδίου στις 5 Μαΐου το 2010.

Ο πατέρας της Αγγελικής, έκανε τους πάντες να λυγίσουν λέγοντας προς τους δικαστές: "Η κόρη μου ήταν 32 χρόνων και ρούφαγε τη ζωή. Τώρα είναι νεκρή. Κι ο άνδρας της δεν έγινε πατέρας".

Ο Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος, κατέθεσε πρώτος και είπε ότι η τράπεζα δεν έπρεπε να ήταν ανοιχτή μια τέτοια ημέρα αλλά και ότι στερούνταν βασικών στοιχείων ασφαλείας, όπως έξοδοι κινδύνου και πυρασφάλεια.

"Δεν έπρεπε να υπάρχουν έξοδοι κινδύνου ... καλύτερα τζάμια σε μια τράπεζα που ήταν συνεχώς στόχος; Δεν έπρεπε να παραμείνει κλειστή η τράπεζα μια μέρα που στο κέντρο είχαν κλείσει ακόμα και τα περίπτερα;", αναρρωτήθηκε ο τραγικός πατέρας.

Είπε επίσης ότι λίγες ημέρες πριν, είχαν γίνει και άλλες φθορές στην τράπεζα αλλά δεν είχαν βάλει θωρακισμένα τζάμια.

Είπε επίσης χαρακτηριστικά: "Είχε μπει πάλι φωτιά στο υποκατάστημα και τότε την είχαν σβήσει από μόνοι τους οι εργαζόμενοι εξ ανάγκης με ιδία μέσα". Και συνέχισε: "Μας λένε ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά το προσωπικό και η κόρη μου θα είχαν σωθεί αν υπήρχε έστω μια έξοδος κινδύνου για να φτάσουν στην ταράτσα".

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι για ανθρωποκτονία και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, Κων/νος Βασιλακόπουλος, ο υπεύθυνος ασφάλειας του κτιρίου, Εμμανουήλ Βελονάκης, η διευθύντρια του καταστήματος, Άννα Βακαλοπούλου και η υποδιευθύντρια, Αναστασία Κούκου.

Πηγή: blog.gr
Categories: