Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Τηλεοπτικό δίκτυο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την τουαλέτα μέσα στην οποία ο νοτιοαφρικανός αθλητής σκότωσε τη σύντροφό του.

Φωτογραφίες από τη γεμάτη αίματα τουαλέτα όπου ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύντροφό του το Φεβρουάριο, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, σύμφωνα με το οποίο οι εικόνες αυτές θα μπορούσαν να ενισχύσουν την υπεράσπισή του όταν ο νοτιοαφρικανός αθλητής παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης την Τρίτη.
Οι εικόνες δείχνουν την πόρτα της τουαλέτας δίπλα σε ένα ντους και δυο αυτοκόλλητες ταινίες που έχει τοποθετήσει η αστυνομία στα σημεία που άφησαν τα ίχνη τους οι σφαίρες, σε ύψος κάτω από το χερούλι της πόρτας.

"Είναι πιθανό η υπεράσπιση του Πιστόριους να υποστηρίξει ότι αυτό ενισχύει την δική του εκδοχή για τα γεγονότα", αναφέρεται στην ιστοσελίδα του SkyNews.
Το ύψος των σημείων στα οποία κατέληξαν οι σφαίρες έχει μεγάλη σημασία για την απόδειξη της ενοχής του Πιστόριους, καθώς η βαλλιστική έρευνα είναι αυτή που θα αποφανθεί ποιά ήταν η γωνία σκπόπευσης και εάν ο Πιστόριους όταν πυροβόλησε φορούσε τα προσθετικά μέλη του.
Ο Πιστόριους στην κατάθεσή του ενώπιον δικαστή το Φεβρουάριο υποστήριξε ότι σκότωσε τη Ρίβα Στέενκαμπ κατά λάθος, καθώς την εξέλαβε για διαρρήκτη που είχε μπει στην τουαλέτα. Υποστήριξε ακόμα ότι μέσα στον πανικό του δεν είχε το χρόνο να φορέσει τα προσθετικά μέλη του και ότι αργότερα κατάλαβε ότι είχε πυροβολήσει τη φίλη του. Στο δικαστή είπε ακόμα ότι προσπάθησε να τη σώσει σπάζοντας την πόρτα με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ και στη συνέχεια καλώντας βοήθεια.
Πηγή: news247.gr
Categories: