Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Οχυρώνονται με πέτρινα οδοφράγματα οι διαδηλωτές στην Ταξίμ

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου διαδηλωτές και αστυνομία έχουν στήσει «χορό» συγκρούσεων.
taxim-570
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, διαδηλωτές στήνουν οδοφράγματα από πέτρες, στη συνοικία Γκεζί της Πόλης, προκειμένου να αντικρούσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και αντλιών νερού.

Οι ακτιβιστές πέρασαν το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε αντίσκηνα που έχουν στηθεί στην πλατεία Ταξίμ, παρακούοντας το αίτημα του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, να σταματήσουν άμεσα οι διαδηλώσεις.
«Ας μας επιτεθούν, δεν μπορούν να μας σταματήσουν» είπε ένα μέλος του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μιλώντας σε πλήθος κόσμου στην πλατεία Ταξίμ: «Το κόμμα του Ερντογάν θα φύγει. Αυτό είναι το τέλος».
Οι διαδηλωτές έχουν κατασκευάσει οδοφράγματα από πέτρες, προκειμένου να προστατευθούν από μια πιθανή έφοδο της αστυνομίας, ενώ ανάλογο είναι το σκηνικό σε πάρκο της Άγκυρας, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν στήσει τις σκηνές τους και αρνούνται να αποχωρήσουν.
Παρατηρητές της κατάστασης στην Τουρκία εκτιμούν ότι, εντός του Σαββατοκύριακου, το κύμα των διαδηλώσεων θα φουντώσει και πάλι, ενώ εκφράζουν ανησυχία για μια νέα επέμβαση της αστυνομίας, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Πηγή: troktiko.eu
Categories: