Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Παραίτηση 25 Δημάρχων από Δήμους της Θεσσαλονίκης

Κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους αρμόδιους υπουργούς και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας απέστειλαν 25 από τους 38 Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.


Τη σχετική απόφαση είχε λάβει σε προηγούμενη συνεδρίασή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ως αντίδραση στην κατάργηση Δημοτικών Υπηρεσιών και στην επιβολή αυξημένου ελέγχου από το «παρατηρητήριο» των οικονομικών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την επιστολή κατέθεσε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Ο κ. Δανιηλίδης τόνισε πως αναμένεται η συνυπογραφή και άλλων Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, και κάλεσε και τις άλλες ΠΕΔ της Χώρας να προβούν στην υποβολή παρόμοιων επιστολών, ως ύστατη έκφραση διαφύλαξης της αξιοπρέπειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία, με τις αντισυνταγματικές, αντιαυτοδιοικητικές και αντιευρωπαϊκές ρυθμίσεις αλλεπάλληλων νομοθετημάτων, δέχεται επαναλαμβανόμενα, εξουθενωτικά και ταπεινωτικά πλήγματα, που την οδηγούν στον πλήρη αφανισμό.

Πηγή: tokarfi.gr
Categories: