Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

"Στο πόδι" η ΕΛΑΣ για το Ραμαζάνι!

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. και στη μουσουλμανική κοινότητα της Αθήνας για τη γιορτή του Ραμαζανίου, που ξεκίνησε από την περασμένη Τετάρτη, θα διαρκέσει έναν μήνα και θα κορυφωθεί με τη μεγάλη προσευχή των μουσουλμάνων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΣΕΦ και του ΟΑΚΑ.

"Στο πόδι" η ΕΛΑΣ για το Ραμαζάνι!

Όπως αναφέρει ο «Τύπος της Κυριακής» η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει σχέδιο για την περιφρούρηση των χώρων του ΣΕΦ και του ΟΑΚΑ που παραχώρησε η ελληνική Πολιτεία δωρεάν στους μουσουλμάνους για να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα προκειμένου να σταματήσουν οι προσευχές που γίνονταν σε δημόσια θέα στις πλατείες Κοτζιά, Αττικής, Κουμουνδούρου αλλά και στα Προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, έχει κινητοποιηθεί και ο μηχανισμός συλλογής πληροφοριών προκειμένου να αποτραπούν τυχόν «αιφνιδιασμοί» και ρατσιστικά επεισόδια σε βάρος των μεταναστών.

Μάλιστα όπως δηλώνει ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην εφημερίδα, η Αστυνομία θα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα ασφαλείας και σε άλλη σημεία προσευχής κυρίως από το βράδυ και μετά όπου πέφτει το σκοτάδι και μπορούν κάποιοι εύκολα να επιτεθούν σε μετανάστες όταν εκείνοι βγαίνουν από το χώρο λατρείας.

Πηγή: briefingnews.gr
Categories: