Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ονδούρα: Σπέρνει τον θάνατο ο δάγκειος πυρετός

Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί 11.000 κρούσματα - 15 νεκροίΗ επιδημία δάγκειου πυρετού έχει προκαλέσει, από τον περασμένο Ιανουάριο, το θάνατο 15 ανθρώπων στην Ονδούρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Πινέτα.


«Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί 11.000 κρούσματα του κλασικού δάγκειου πυρετού και έχουν αναφερθεί 15 πιστοποιημένοι θάνατοι από την επιδημία », δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σε περιοχή 400 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, Τεγκουσιγκάλπα.

Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της χώρας, Πορφίριο Λόμπο, είχε μιλήσει για «έκρηξη της επιδημίας» και στις 22 Ιουνίου η κυβέρνηση είχε θέσει σε κατάσταση υγειονομικού συναγερμού 112 από 298 τους δήμους της χώρας. Εκείνη την εποχή, μόνο τέσσερις θάνατοι είχαν αναφερθεί.

Ο δάγκειος πυρετός, που προκαλεί συμπτώματα γρίπης τα οποία συνοδεύονται από ναυτία και μερικές φορές αιμορραγία είναι σπανίως θανατηφόρα επιδημία. Η ασθένεια μεταδίδεται από τα κουνούπια που αναπαράγονται σε λιμνάζοντα νερά. Το 2012, στην ίδια μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής είχαν καταγραφεί 8.000 κρούσματα και είχαν αναφερθεί δύο θάνατοι.

Πηγή: protothema.gr
Categories: