Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ξεχάστε τις πιστωτικές πληρώστε με το πρόσωπό σας

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η φινλανδική εταιρεία Uniqul κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο YouTube διαφημίζοντας το νέο σύστημα πιστοποίησης και πληρωμών pay-by-face. Μπορείτε να φανταστείτε το μέλλον που οραματίζεται η Uniqul;
Τα πρόσωπα των καταναλωτών θα λειτουργούν σαν πιστωτικές κάρτες. Στα ταμεία θα υπάρχουν σαρωτές που θα σκανάρουν τα βιομετρικά στοιχεία του κάθε πελάτη, θα τα ταυτοποιεί και θα κάνει την ανάληψη από τον λογαριασμό του. Τα ανθρώπινα πρόσωπα είναι μοναδικά.


Έτσι σύμφωνα με αυτή την αρχή η Uniqul χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου και την καταχώριση τους σε βάσεις δεδομένων. Από τις βάσεις αυτές ο υπολογιστής του κάθε καταστήματος που θα χρησιμοποιήσει την πρωτοποριακή τεχνολογία θα μπορεί να πραγματοποιεί πρώτα την ταυτοποίηση και αμέσως μετά την ανάληψη.
Μέχρι πρόσφατα, είχαμε ακούσει την αναγνώριση προσώπου να χρησιμοποιείται από τις Αρχές. Όμως φαίνεται ότι πολλοί αναζητούν την διεύρυνση της υπηρεσίας.
Βέβαια η ιδέα να περάσει το πρόσωπο μας σε μία βάση δεδομένων δεν είναι κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα. Πάλι συναντάμε ένα τεχνολογικό επαναστατικό προϊόν που έρχεται σε σύγκρουση με την ιδιωτική μας ζωή.
Είμαστε περίεργοι τι θα επικρατήσει.
Δείτε το βίντεο


Πηγή: apocalypsejohn.com
Categories: