Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Άδεια παραμονής σε Πακιστανό που επιχείρησε να σώσει εγκλωβισμένο ζευγάρι ηλικιωμένων

Άδεια παραμονής σε Πακιστανό για εξαιρετικούς λόγους θα χορηγήσει το υπουργείο Εσωτερικών. Είχε προσπαθήσει μαζί με δυο φίλους του να σώσει ηλικιωμένο ζευγάρι. Είναι ο μόνος που επέζησε.


Πριν από περίπου ένα χρόνο τρεις Πακιστανοί με κίνδυνο της ζωής τους προσπάθησαν να σώσουν δύο ηλικιωμένους οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο τους πάνω στις γραμμές του τρένου στην περιοχή του Κρυονερίου.

Οι δύο Πακιστανοί Hamayun Anwar και Wakar Ahmed 32 ετών μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο, για να τους απεγκλωβίσουν και ο τρίτος Masood Ahmed προσπαθούσε απ έξω να τραβήξει τους δύο ηλικιωμένους.
Όμως δεν πρόλαβαν…. Η αμαξοστοιχία «ινστερσίτι» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη έπεσε με ταχύτητα πάνω τους με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο, το ηλικιωμένο ζευγάρι και οι δύο Πακιστανοί. Ο τρίτος Πακιστανός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης αποφάσισε να χορηγήσει – για την γενναία πράξη αυτοθυσίας - στον Masood Ahmed άδεια παραμονής στην χώρα μας, για εξαιρετικούς λόγους.
Αύριο στις 16:00 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών θα δεχτεί τον Masood Ahmed (41 ετών) από το Πακιστάν.
Η Ακαδημία Αθηνών έχει απονείμει βραβείο μετά θάνατο στους Hamayun Anwar και Wakar Ahmed για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας.
Πηγή: news247.gr
Categories: