Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Τρένο παρέσυρε και σκότωσε 37 ανθρώπους - Λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου ο μηχανοδηγός

Οργισμένα πλήθη λιντσάρισαν μέχρι θανάτου έναν από τους μηχανοδηγούς του τρένου το οποίο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω σε προσκυνητές που διέσχιζαν τις γραμμές στο κρατίδιο Μπιχάρ, ενώ ξυλοκόπησαν άγρια και τον δεύτερο μηχανοδηγό, πυρπολώντας ταυτόχρονα τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας.

Τρένο παρέσυρε και σκότωσε 37 ανθρώπους - Λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου ο μηχανοδηγός

Οι προσκυνητές που έχασαν τη ζωή τους στις ράγες φθάνουν τους 37, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες. Μετά το δυστύχημα το πλήθος πυρπόλησε τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας εξπρές Ράτζια Ράνι και λεηλάτησε τον σιδηροδρομικό σταθμό της Νταρχάρα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής των σιδηροδρόμων της περιοχής Αρούν Μαλίκ. «Εξι βαγόνια πυρπολήθηκαν. Οι υπάλληλοι έφυγαν, φοβούμενοι ότι θα δεχτούν επίθεση» είπε.

Οι συγκεντρωμένοι ξυλοκόπησαν άγρια και τους δύο μηχανοδηγούς. «Ο ένας οδηγός που χτυπήθηκε από τους ταραξίες πέθανε. Ο άλλος είναι στο νοσοκομείο και δίνει μάχη για τη ζωή του» δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοάν Σινγκ ζήτησε να επικρατήσει ηρεμία «ώστε να διευκολυνθεί το έργο των σωστικών συνεργείων».

Υψηλόβαθμο στέλεχος των ινδικών σιδηροδρόμων είπε ότι οι προσκυνητές δεν γνώριζαν ότι επίκειτο η άφιξη ενός τρένου σε μία από τις τρεις γραμμές του σταθμού. Δύο τρένα βρίσκονταν στην αποβάθρα και το εξπρές Ράτζια Ράνι έλαβε την άδεια να περάσει από το σταθμό.

«Όμως το δυστύχημα οφείλεται στο ότι πολλά άτομα είχαν κατέβει από την αποβάθρα για να διασχίσουν τις γραμμές» υποστήριξε ο πρόεδρος του εθνικού συμβουλίου σιδηροδρόμων Αρουντέντρα Κούμαρ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Trust of India, πολλοί προσκυνητές βρίσκονταν στην περιοχή προκειμένου να επισκεφθούν ένα γειτονικό ναό. Σε καθημερινή βάση, το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας εξυπηρετεί 18,5 εκατομμύρια επιβάτες και θεωρείται το κυριότερο μέσο μεταφοράς στη χώρα, ιδίως όταν πρόκειται για μεγάλες αποστάσεις αφού η πλειονότητα των Ινδών δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πάρει το αεροπλάνο.

Όσον αφορά την ασφάλεια του δικτύου ωστόσο, οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί: κάθε χρόνο σημειώνονται περίπου 300 ατυχήματα, συγκρούσεις ή εκτροχιάσεις τρένων. Σύμφωνα με επίσημη έκθεση του 2012 σχεδόν 15.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο διασχίζοντας τις γραμμές.

Πηγή: briefingnews.gr
Categories: