Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

«Ξήλωσαν» όλους τους ντετέκτιβ που έψαχναν τη μικρή Μαντλίν – Αρχίζει νέα έρευνα – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

- Νέα ομάδα Πορτογάλων αστυνομικών θα βοηθήσει τη Scotland Yard για να βρει τη μικρή Μαντλίν ΜακΚαν
- Τουλάχιστον 30 τα άτομα που θα ανακριθούν από τις αρχές 
- Οδηγός ταξί που ίσως πήρε είδε το κορίτσι το επόμενο βράδυ από την εξαφάνισή της στο στόχαστρο των ερευνών 
- Τις επόμενες εβδομάδες αρχίζει ο νέος κύκλος ερευνών



Έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή της, στις 3 Μαΐου 2007, θέρετρο Πράια ντα Λους, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, η εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια. 


Το παιδί εξαφανίστηκε από το δωμάτιο όπου κοιμόταν και παρά τις έρευνες, παραμένει άφαντο.

Οι νέες έρευνες αναμένεται να αρχίσουν σε μερικές εβδομάδες

Φαίνεται όμως πως υπάρχει νέα κινητικότητα στην υπόθεση. Σύμφωνα με τη Daily Mail, η πορτογαλική αστυνομία συγκρότησε νέα ομάδα ντετέκτιβ που θα συνεργαστούν με τη Scotland Yard για να βρεθεί το παιδί. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη νέα task force της πορτογαλικής αστυνομίας δε φαίνεται να μετέχει κανένας από τους αστυνομικούς που έχουν ήδη δουλέψει στην υπόθεση παλιότερα. 


30 «πρόσωπα ενδιαφέροντος» και ο ταξιτζής


Στο στόχαστρο των ερευνών θα μπουν περισσότερα από 30 άτομα που μπορεί να είναι ύποπτα αλλά και ένας 73χρονος οδηγός ταξί που έχει ισχυριστεί πως το επόμενο βράδυ από την εξαφάνιση της Maddie, είδε ένα κορίτσι που της έμοιαζε. 

Ο Αντόνιο Καστελα είχε καταθέσει πως εκείνο το βράδυ, μια μέρα μετά την εξαφάνιση του 3χρονου κοριτσιού, είχε πάρει κούρσα τρεις άνδρες, μια γυναίκα και ένα παιδί και τους πήγε σε ένα ξενοδοχείο, μια ώρα δρόμο από το Πράια ντα Λους. 
Τότε είχε καταθέσει στην αστυνομία, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε ξανά μαζί του. 

Το βράδυ της εξαφάνισης της Μαντλίν, οι γονείς της ήταν σε ένα tapas bar 50 μέτρα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους

Ήταν αίτημα για να σχηματιστεί νέα ομάδα από Πορτογάλους αστυνομικούς κατέθεσε τον περασμένο μήνα στην εισαγγελία της Πορτογαλίας η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τερέσα Μέι. 

Οι Βρετανοί αστυνομικοί θέλουν να είναι παρόντες στις ανακρίσεις, αλλά οι Πορτογάλοι ξεκαθάρισαν ότι αν τους επιτραπεί αυτό, θα είναι μαζί τους και εκπρόσωποι της εισαγγελίας. 


Το χρονικό


Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν, στο θέρετρο Πράια ντα Λους, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, στις 3 Μαΐου 2007, μόλις λίγες ημέρες πριν γιορτάσει τα τέταρτα γενέθλιά της.

Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισής της, οι υποψίες είχαν στραφεί στους γονείς της. Μάλιστα ακούστηκαν και σενάρια όπως ότι η μικρή Maddie, όπως την αποκαλούσαν, είναι νεκρή και οι γονείς της την εξαφάνισαν για να μην κατηγορηθούν για αμέλεια. 

Στην πορεία όλα αυτά τα σενάρια αποδείχτηκαν αβάσιμα. Μάλιστα οι γονείς της Μαντλίν κινήθηκαν νομικώς εναντίον των βρετανικών εφημερίδων που είχαν αφήσει αιχμές εναντίον τους και κέρδισαν αποζημιώσεις ύψους 550.000 στερλινών.


Πηγή: newsit.gr
Categories: