Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Αδειάζουν οκτώ νοσοκομεία.Ποια δεν θα δέχονται νέους ασθενείς. Τι θα γίνει με τα προγραμματισμένα χειρουργεία

Φρένο στις εισαγωγές ασθενών στα οκτώ Δημόσια νοσοκομεία που το προσωπικό τους τίθενται σε κινητικότητα αναμένεται να βάλλει το ΕΚΕΠΥΥ. 


Τα νοσοκομεία που θα σταματήσουν να νοσηλεύουν νέους ασθενείς είναι Πολυκλινική, Αµαλία Φλέµινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο (Αττική), Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και ∆ερµατικών Νόσων και «Παναγιά» (Θεσσαλονίκη).

Σύµφωνα µε το σχέδιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) από μεθαύριο αναμένεται να σταµατήσουν οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκοµεία Πολυκλινική, Αµαλία Φλέµινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο (Αττική), Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και ∆ερµατικών Νόσων και «Παναγιά» (Θεσσαλονίκη). Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται λύση για τους ασθενείς οι οποίοι ήδη νοσηλεύονται σε αυτά τα θεραπευτήρια.Ένα πό τα ενδεχόμενα που εξετάζεται είναι η μεταφορά τους σε άλλα δημόσια Νοσοκομεία.

Την ίδια στιγμή και για όσο διαρκεί η κινητικότητα δηλαδή από την 1-16 Σεπτεμβρίου το ΕΚΕΠΥ έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για τη λειτουργία των υπόλοιπων νοσοκοµείων Αττικής και Θεσαλονίκης.Έτσι δεν αποκλείεται να µην προγραµµατίζονται τακτικά χειρουργεία για αυτές τις πρώτες 15 ημέρες ενώ οι ασθενείς που έχουν ήδη προγραμμματίσει χειρουργείο να αναβληθούν.

Πηγή: iatropedia.gr
Categories: