Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Μαθητές έκαψαν το σχολείο τους λίγες μέρες πριν την έναρξη της χρονιάς!

Πέντε μαθητές συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη φωτιά που το απόγευμα του Σαββάτου, έκαψε ολοσχερώς το σχολείο τους, στην περιοχή Lancashire της βορειοδυτικής Αγγλίας.Σύμφωνα με τις Αρχές, οι λόγοι για τους οποίους οι πέντε μαθητές, ηλικίας 11 έως 15 ετών αποφάσισαν να προβούν σε μια τέτοια πράξη, δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστοί. Οι άνδρες της Αστυνομίας εκτιμούν ωστόσο, ότι οι νεαροί αποφάσισαν να κάψουν το σχολείο τους για να μην ανοίξει μετά την καλοκαιρινή περίοδο των διακοπών.


Το Κολέγιο που καταστράφηκε από τις φλόγες δύο μόλις ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, στεγαζόταν σε ένα παλαιό οίκημα του 1957 και δεν διέθετε σύγχρονα συστήματα αυτόματης πυρόσβεσης, κάτι που στάθηκε μοιραίο, αφού 125 πυροσβέστες με 20 οχήματα που έφτασαν στην περιοχή, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την ολοκληρωτική καταστροφή.

Τα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα μετά από καταβολή χρηματικής εγγύησης, ενώ η Αστυνομία ερευνά ενδελεχώς τα κίνητρα της πράξης τους.

Η ιστοσελίδα του σχολείου αναφέρει πως είναι άγνωστο το πότε τελικά, το σχολικό ίδρυμα θα είναι σε θέση να λειτουργήσει κανονικά.

Πηγή: to-gamato.com
Categories: