Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της Μαντλίν - 41 οι ύποπτοι

Νέα έκκληση για την ανεύρεσή της κάνουν οι γονείς της Μαντλιν που εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία. Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας τηλεφωνικές συνδιαλέξεις εκείνης της εποχής.Νέα στοιχεία από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μέσω κινητών εξετάζει η βρετανική αστυνομία προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντίλ Μακάν πριν από 6 χρόνια από θέρετρο της Πορτογαλίας.

Η νέα έρευνα ξεκίνησε πριν από δύο μήνες στη Βρετανία. Η έρευνα επικεντρώνεται στην ανάλυση των αρχείων χιλιάδων τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν από το θέρετρο την εποχή εκείνη.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι υπέβαλε 31 αιτήματα σε διάφορες χώρες, κυρίως της Ευρώπης, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τα τηλεφωνήματα που έγιναν τότε. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, οι πιθανοί ύποπτοι είναι σαράντα ένας, 15 εκ των οποίων βρετανοί υπήκοοι.

Οι βρετανικές αρχές ξεκίνησαν την επανεξέταση της υπόθεσης το 2011 αφότου οι γονείς της μικρής απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον αναφέροντας ότι δεν γίνονταν αρκετά για την ανεύρεση της κόρης τους.


Οι γονείς της Μαντλίν πρόκειται να κάνουν νέα έκκληση βοηθείας για την ανεύρεσή της.


Η πορτογαλική αστυνομία προσέλαβε έξι αξιωματικούς στο Φάρο για τη διενέργεια της έρευνας για λογαριασμό της βρετανικής αστυνομίας, παρότι αυτό δεν σημαίνει ότι άνοιξε ή ότι προτίθεται να ανοίξει την υπόθεση. Σε μερικές εβδομάδες, τα δύο Σώματα θα συναντηθούν για να συζητήσουν για την υπόθεση.

Η Μαντλίν η οποία ήταν τεσσάρων ετών εκείνη την εποχή, εξαφανίστηκε από το δωμάτιό της σε ξενοδοχείο του τουριστικού θερέτρου Πράγια ντα Λουζ στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, τον Μάιο του 2007, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε γειτονικό εστιατόριο. Η εξαφάνισή της προκάλεσε μία εκτεταμένη διεθνή έρευνα.

Οι γονείς της, ο Τζέρι και η Κέιτ ΜαΚάν πρόκειται να εμφανιστούν ζωντανά στην εκπομπή Crimewatch του BBC (μία εκπομπή για την εξιχνίαση εγκλημάτων) στις 14 Οκτωβρίου.

Εκπομπές με παρεμφερές περιεχόμενο θα προβληθούν στη Γερμανία, την Ολλανδία και ενδεχομένως την Ιρλανδία, την ίδια εβδομάδα καθώς πολλοί από τους τουρίστες που έκαναν διακοπές στο χωριό Πράγια ντα Λουζ εκείνη την εποχή προέρχονται από τις συγκεκριμένες χώρες.


Πηγή: newsit.gr
Categories: