Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Κοινωνικό μέρισμα άνοιξαν οι αιτήσεις στο gsis.gr

Άνοιξαν οι αιτήσεις στο gsis.gr για το κοινωνικό μέρισμα πριν από λίγα λεπτά και οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν την αίτηση τους ώστε να πάρουν το επίδομα των 500 ευρω που μπορεί να φτάσει με προυποθέσεις μέχρι και πάνω από 1000 ευρώ. 

Κοινωνικό μέρισμα άνοιξαν οι αιτήσεις στο gsis.gr


Συγκεκριμένα η ΓΓΠΣ άνοιξε πριν από λίγο στο στο gsis.gr τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα και οι δικαιούχοι μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 θα μπορούν να κάνουν την αίτηση χορήγησης του επιδόματος από το πλεόνασμα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να χορηγήσει.


Οι δικαιούχοι για να κάνουν τις αιτήσεις του για το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει να ξέρουν τον κωδικό του taxis ,δηλαδή τους κωδικούς της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ στο gsis.gr, που χρησιμοποιούν για να υποβάλλουν την φορολογική δήλωση. Το επίδομα απο το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί ανάλογα το πότε θα γίνει η αίτηση και συγκεκριμένα θα δοθεί σε τρεις φάσεις: Συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα για την αίτηση του κοινωνικού μερίσματος Για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και την 30/4/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και την 10/5/2014, για αιτήσεις που θα υποβληθούν από την 1/5/2014 έως και την 31/5/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και την 10/6/2014, ενώ για αιτήσεις που θα υποβληθούν από την 1/6/2014 έως και την 30/6/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και την 10/7/2014. 

Ο σύνδεσμος για την αίτηση 


Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών  όπου θα ζητηθούν και τη διενέργεια του ελέγχου της συνδρομής των δηλούμενων με την αίτηση προϋποθέσεων ορίζεται ο ΟΓΑ. Ο ΟΓΑ θα είναι επίσης αρμόδιος να διενεργεί δειγματοληπτικό έλεγχο της συνδρομής των δηλούμενων με την αίτηση στοιχείων.

Οι έλεγχοι θα γίνουν μετά από την συνδρομή της ΓΓΠΣ αφού θα ληφθούν υπόψη κριτήρια ανάλυσης κινδύνου και θα περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, το μέγεθος της οικογένειας, καθώς και διαφορές σε σχέση με την δημόσια Διοίκηση. 

Επανεξέταση των αιτήσεων για τους μακροχρόνια ανέργους Μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014, οι αιτήσεις των μακροχρόνια ανέργων που απορρίφθηκαν, επανεξετάζονται αυτεπάγγελτα από τη Δ.ΗΛΕ.Δ. με βάση τα εισοδήματα των εμπρόθεσμα υποβληθεισών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014, προς το σκοπό χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος, εφόσον συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις της παρούσας.


Δηλαδή εφόσον απορριφθεί αίτηση μακροχρόνια ανέργου θα επανεξεταστεί μετά την υποβολή φορολογικής δήλωσης του έτους 2014 και εφόσον κριθεί ότι κάλυπταν εκ νέου τα κριτήρια θα τους χορηγηθεί το επίδομα. Η παραπάνω ρύθμιση κρίνεται ως πολύ θετική για τους μακροχρόνια ανέργους.


Categories: