Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

«Αθώοι» δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους για τα ματωμένα φραουλοχώραφα

Αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον δεκάδων μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος, που ήταν επιστάτης στα φραουλοχώραφα.


Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι επιστάτες και ειδικότερα για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.

Το δικαστήριο συνεδριάζει για την επιβολή των ποινών.

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι αλλοδαποί εργάτες γης, καθώς και μέλη φορέων και οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται έξω από το κτίριο των δικαστηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 17 Απριλίου του 2013, περίπου 200 μετανάστες που εργάζονταν σε γεωργική επιχείρηση καλλιέργειας φράουλας, είχαν συγκεντρωθεί στη Νέα Μανωλάδα, ζητώντας τα δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Όμως, έπειτα από λίγη ώρα σύμφωνα με μαρτυρίες των θυμάτων τουλάχιστον τρία άτομα με κυνηγετικές καραμπίνες άρχισαν ξαφνικά να τους πυροβολούν. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τους εργάτες αιμόφυρτους να προσπαθούν να κρυφτούν στα διπλανά χωράφια και τους οπλοφόρους να τους κυνηγούν.

Πηγή: enet.gr
Categories: