Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Like, share και... Δείτε το νέο κουμπί του Facebook

Τόση φασαρία για ένα... κουμπί; Μα δεν είναι ένα τυχαίο κουμπί. Είναι η καινούργια... επιλογή που θα αποκτήσουν μέσα στην εβδομάδα τα εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του facebook. Ποιο θα είναι αυτό το κουμπί και ποια λειτουργία θα εκτελεί;



Πέρα από τα γνωστά σε όλους "like" και "share", το κοινωνικό δίκτυο Facebook εισάγει αυτή την βδομάδα μία νέα επιλογή. Οι χρήστες θα μπορούν να πατάνε την επιλογή "buy" στα posts και στα news feeds που βλέπουν στην σελίδα.

Μέσα στην βδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη, το facebook θα προσφέρει στους χρήστες του μια νέα επιλογή. Δίπλα στα κουμπιά like, share και comment πλέον θα υπάρχει και ένα νέο κουμπί, το κουμπί buy. Πατώντας αυτό το κουμπί, ο χρήστης θα μπορεί να αγοράζει κάτι που βλέπει στο news feed του. Αναφέρεται ότι αρχικά θα διατίθεται για την αγορά προϊόντων από συγκεκριμένες επιχειρήσεις, κυρίως μικρομεσαίες, αλλά μελλοντικά πρόκειται να επεκταθεί σε περισσότερες.

Πώς θα λειτουργεί η επιλογή buy; Η διαδικασία είναι απλή. Όταν ο χρήστης εντοπίσει σε μια διαφήμιση ή σε ένα από τα εμπορικά σήματα που ακολουθεί κάτι που του αρέσει, τότε θα έχει την ευκαιρία να το αγοράσει πατώντας απλώς το κουμπί buy που θα βρίσκεται κάτω από την εικόνα-διαφήμιση. Κάνοντας κλικ στο κουμπί, θα αναδύεται στην οθόνη του χρήστη ένα παράθυρο στο οποίο θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.

Το επόμενο βήμα θα είναι τα στοιχεία αυτά να αποστέλλονται σε ειδικούς προκειμένου να διαπιστωθεί η εγκυρότητά τους και στη συνέχεια θα αποστέλλονται στον πωλητή έτσι ώστε να στείλει στον αγοραστή το προϊόν που τον ενδιαφέρει.

Πηγή: toxwni.gr