Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Συνεχίζεται το μυστήριο με την εξαφάνιση 49χρονης από τη Ν. Μηχανιώνα

Απαλλάχθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ο γιος και ο σύζυγος της Άννας Δεμερτζή που εξαφανίστηκε το 2004 ελλείψει επαρκών ενοχοποιητικών στοιχείων



Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης της εργαζόμενης μητέρας Άννας Δεμερτζή, από τη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, το 2004. 


Ο γιος της και ο σύζυγός της, κρίθηκαν ύποπτοι και κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία της γυναίκας -ο πρώτος μάλιστα προφυλακίστηκε με βάση ψευδομαρτυρία - αλλά πρόσφατα απαλλάχθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που έπαυσε προσωρινά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους, ελλείψει επαρκών ενοχοποιητικών στοιχείων.  

«Οι ενδείξεις τέλεσης της πράξης της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την οποία κατηγορούνται οι προαναφερόμενοι κατηγορούμενοι, δεν μπορούν να θεωρηθούν σοβαρές και επαρκείς, δεδομένου ότι δεν προέκυψαν εισέτι  οι συνθήκες και δη ο τρόπος τέλεσης, το όργανο του εγκλήματος, ο τόπος διάπραξης της φερόμενης αδικοπραξίας και το τυχόν πτώμα του θύματος», αναφέρεται στο υπ αριθμόν 831/2014 βούλευμα  του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 

Ακόμη επισημαίνεται ότι δεν εκδόθηκε αμετάκλητη απαλλακτική απόφαση, που συνεπάγεται την ύπαρξη δεδικασμένου και αδυναμία άσκησης νέας ποινικής δίωξης γι' αυτή την πράξη, επειδή δεν αποκλείεται στο μέλλον κάποιο νέο σοβαρό στοιχείο, όπως αν εντοπιστεί το πτώμα της Άννας Δεμερτζή ή εμφανιστεί κάποιος αξιόπιστος μάρτυρας.  

Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και ο βασικός μάρτυρας που επικοινώνησε με την  εκπομπή  «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, πριν ένα χρόνο, αποδείχθηκε αναξιόπιστος. 

Ανέφερε ότι: Ο γιος  της αγνοούμενης εκμυστηρεύτηκε στον ίδιο πως σκότωσε τη μητέρα του και έθαψε το πτώμα στο εξοχικό της οικογένειας στην περιοχή Δροσιά Θεσσαλονίκη. Ο μάρτυρας όμως ενώπιον της   ανακρίτριας επικαλέστηκε μαρτυρίες τρίτων προσώπων, που δεν επιβεβαιώθηκαν, ενώ ο 38χρονος γιος προφυλακίστηκε και επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, με χρηματική εγγυοδοσία 15.000 ευρώ, στον πατέρα που  κρίθηκε ως συναυτουργός. Στη συνέχεια η προσωρινή κράτηση αντικαταστάθηκε με περιοριστικούς όρους. 

Η 49χρονη Άννα Δεμερτζή εξαφανίστηκε, στις 8 Οκτωβρίου 2004, από το σπίτι όπου διέμενε μαζί με το σύζυγο και το γιο της, στη Ν. Μηχανιώνα, την ώρα που επρόκειτο να αναχωρήσει για την εργασία της.  Από τότε αγνοείται η τύχη της  και τα αίτια της εξαφάνισης της δεν κατέστη δυνατό να διακριβωθούν, μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με εκτίμηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης η γυναίκα δεν βρίσκεται στη ζωή αλλά δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να καταδεικνύει ότι έπεσε θύμα ανθρωποκτονίας. 

Πηγή: voria.gr
Categories: