Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Εκατοντάδες συλλήψεις Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Οι 175 είναι ανήλικοι

Παλαιστίνιος συλλαμβάνεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ σε
διαδήλωση κατά του ισραηλινού πολέμου στη Γάζα
Οι αστυνομικές αρχές του Ισραήλ ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι συνέλαβαν άλλους 52 Παλαιστίνιους τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη στην προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα οι συλληφθέντες Παλαιστίνιοι από τις αρχές Ιουλίου να ξεπερνούν πλέον τους 600 -εκ των οποίων οι 175 είναι ανήλικοι.


Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και 175 ανήλικοι και ότι «οι επιχειρήσεις των Αρχών συνεχίζονται».

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν επειδή εκτόξευαν πέτρες ή βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών που περιπολούσαν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο ίδιος.

Ορισμένοι έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους.

Ωστόσο, ο Σύλλογος Φυλακισμένων Παλαιστινίων υποστηρίζει ότι καταμέτρησε 1.650 συλλήψεις στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, ενώ το κέντρο Μουσάουα, μη κυβερνητική οργάνωση που προασπίζεται τα δικαιώματα των Αράβων Ισραηλινών, έκανε λόγο για «περισσότερους από 600» συλληφθέντες. 

Μάλιστα ο διευθυντής του κέντρου Μουσάουα, Τζαφάρ Φάραχ, ανέφερε ότι «για πρώτη φορά στο Ισραήλ η αστυνομία προσάγει ομαδικά τους νέους στα δικαστήρια και οι δικαστές το δέχονται, αρνούμενοι να εξετάσουν την κάθε υπόθεση ξεχωριστά».

Πηγή: news.in.gr
Categories: