Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Πάμφτωχη γυναίκα δολοφονήθηκε με ασφυξία και παρέμεινε 4 μέρες νεκρή στο σπίτι της

Οι αστυνομικοί που παραβίασαν την πόρτα για να την εντοπίσουν είναι τώρα αντιμέτωποι με το γρίφο του θανάτου της 70χρονης



Το μυστήριο της δολοφονίας της άτυχης 70χρονης στην Αλιστράτη Σερρών προσπαθούν να λύσουν οι αστυνομικοί της ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή, μέσα στο σπίτι της, σχεδόν τέσσερις ημέρες μετά το θάνατό της, όταν γείτονες ανησύχησαν για την απουσία της.


Το πρωί της Πέμπτης αστυνομικοί της ασφάλειας χρειάστηκε να παραβιάσουν την κλειδωμένη πόρτα της παλιάς μονοκατοικίας στην οποία ζούσε και τη βρήκαν νεκρή.

Σύμφωνα με τη νεκροψία που έκανε ο ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης η 70χρονη έχασε τη ζωή της πριν από τουλάχιστον τρεις ημέρες, όταν άγνωστος έφραξε τις αεροφόρους οδούς και συγκεκριμένα τη μύτη και το στόμα.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα ο δράστης τοποθέτησε ένα αντικείμενο στο πρόσωπο της γυναίκας, προκειμένου να μην αναπνέει, όπως φαίνεται από εκδορές που έχει. Δεν της έκλεισαν το στόμα και τη μύτη με το χέρι, διευκρινίστηκε, και πέθανε από ασφυξία.

Η ασφάλεια εκτιμά πως κίνητρο της δολοφονίας μπορεί να ήταν η ληστεία, ενώ ανακρίνει ανθρώπους που γνώριζαν την ηλικιωμένη. Το σπίτι βρέθηκε κλειδωμένο, κάτι που μαρτυρά ότι οι δράστες είχαν πρόσβαση σε αυτό και ήρθαν σε επαφή με το θύμα, που φαίνεται πως τους άνοιξε την πόρτα, για να μπουν. Στο εσωτερικό της μονοκατοικίας δεν υπήρχε μεγάλη αναστάτωση, όμως βρέθηκαν ορισμένα συρτάρια ανοιχτά.

Πάντως η ηλικιωμένη δεν φαίνεται να είχε οικονομική επιφάνεια και ζούσε με πενιχρά έσοδα από τη μηνιαία σύνταξή της.

ienimerosi.gr
Categories: